Fructele Absentei. Surasuri si exorcizari

Fructele Absentei. Surasuri si exorcizari
-20%
Preț: 12,80 lei
16,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012

DESCRIERE

Scrisul si iubirea sunt fructele Absentei. Nu ale singuratatii. Absenta si singuratatea nu se confunda. Absenta e antidotul singuratatii. Pentru ca e chiar absolutul ei.

 Singurul viciu de care nu ma pot debarasa este viata insasi. Celelalte depind de circumstante. Se schimba peisajul, se schimba si viciul; circumstanta trece, viciul dispare. Dar, in fond si la urma urmei, viata nu e si ea tot o circumstanta?

Copiii mei sunt dovada existentei lui Dumnezeu, a frumusetii si bunatatii acestei creatii in pofida raului care-i va da tarcoale pana la sfarsitul veacurilor. Nu vorbesc ca parinte, ci ca fiinta simtitoare si ganditoare. Nu gasesc alt argument mai evident, mai concret, mai puternic pentru a dovedi (in chip subiectiv-mistic) existenta Principiului divin decat bucuria pura si gratuitatea pe care o degaja sufletul unui copil.

Cristian Badilita

 
Cartea aceasta este muscatura cu care pe vremuri se incercau monedele daca sunt sau nu de aur. Ma bucur ca a scris-o Cristian Badilita. Regret ca nu am scris-o eu.

Alex. Stefanescu

 
In literele romanesti, Cristian Badilita este singur; nu singular, nu singuratic– singur.  Intr-un„razboi cu toata lumea” (mai mult decat un Eugen Ionescu, ce nu era un erudit polemizand cu carturari pedanti, dar aproximativi, perdanti, dar plini de dumnealor), sub platosa-i tepoasa se ascunde o nevinovatie de copil atras de„insolente ingeresti”, o nostalgie a candorilor pierdute, o bravura a sinceritatii fara bavura, nici bravada, o imprudenta nebuneasca, un duh adesea nebunatic si-o inima nepervertita, inlacrimata, dar voioasa.

Serban Foarta

 
Frate al lui Iov si al lui Nastratin Hogea, magicianul-poet Cristian Badilita ne plonjeaza in interstitiul lumii: intre tragedie si deriziune, intre credinta si erezie, intre absurd si evidenta absoluta.

Basarab Nicolescu

 

Cristian Badilita

Cristian Badilita, n. 1968. Istoric al crestinismului timpuriu, eseist, poet. Doctor al Universitatii Paris IV-Sorbona cu teza„Métamorphoses de l'Antichrist chez les Pères de l'Eglise” (Paris, Beauchesne, 2005, premiul Salomon Reinach al Asociatiei Elenistilor din Franta; trad. romaneasca, Polirom, 2006). Coordonator al traducerii Septuagintei in cadrul New Europe College, Bucuresti. Realizeaza o traducere comentata a Noului Testament in romaneste. Conduce revista de informatie si analiza cultural-religioasa Oglindanet (www. oglindanet. ro). Coordoneaza colectia„Pontus Euxinus” la Editura Beauchesne din Paris. Colaborari, cursuri si conferinte in Romania, Franta, Italia.


Anul aparitiei: 2012
Format: 13 x 20 cm    
Nr. pagini: 144

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0490 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.