Ce este zen? - introducere practică în meditaţia zen

Ce este zen? - introducere practică în meditaţia zen
Preț: 9,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-87574-4-4
Anul publicării: 2006
Pagini: 140
Format: 11x18cm

DESCRIERE

Ce este zen? - introducere practică în meditaţia zen - Dokusho Villalba. Ce este zen? - introducere practică în meditaţia zen.

Prezentare:

Discipol al maestrului Taisen Deshimaru Roshi, Dokusho Villalba a primit ordinul de călugăr zen în 1978. A colaborat la crearea Templului zen din La Gendronniere, iar în 1989 a fondat Comunitatea Budistă Soto Zen Spaniolă şi Templul Luz Sei-ena, unde şi predă. Şi-a dedicat întreaga viaţă practicii şi răspîndîrii budismului zen. Călătoreşte prin Ruropa şi America de Sud, susţinînd conferinţe şi promovînd învăţăturile lui Buddha Shakyamuni.

Zen este o experienţă personală, cea mai intimă dintre toate, ceva ce nimeni nu poate face pentru noi. E suficient să practicăm meditaţia zazen, să ne aşezăm în poziţia adecvată, într-un loc liniştit, să respirăm încet, profund. Lăsăm spiritul agitat să se calmeze şi să se limpezească. Vom simţi repede efectele benefice: grijile nu ne mai tulbură, se îndepărtează şi, în final, apar drept ceea ce sînt - valuri mici şi lipsite de importanţă. Treptat, neliniştea se transformă în siguranţă, într-o stare de calm necunoscută anterior, primul semn al unei seninătăţi profunde.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3729 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.