Trei romane mistice ale Antichitatii

Trei romane mistice ale Antichitatii
-30%
Preț: 14,83 lei
21,19 lei (-30,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

Trei romane mistice ale Antichitatii. Trei romane mistice ale Antichitatii - Iosif si Aseneth, Testamentul lui Iov, Testamentul lui Avraam - Editia a II-a revizuita.

Cele trei apocrife ale Vechiului Testament, care pot fi socotite adevarate„romane mistice“ ale literaturii iudeo-elenistice, sunt traduse, introduse si adnotate de Cristian Badilita. Volumul are o importanta filozofico-teologica majora, dimensiunea literara a textelor sporindu-i valoarea. Iosif si Aseneth are ca tema principala convertirea prin iubire. Testamentul lui Iov reia, sub forma tragediei grecesti, motivul omului drept pus laîncercare de Dumnezeu. Testamentul lui Avraam ni-l prezinta pe blândul si ospitalierul patriarhîntr-oînclestare dureroasa cu absurdul mortii. Editia mai cuprinde o versiune româneasca veche a Testamentului lui Avraam, publicata la sfârsitul secolului al XIX-lea de catre M. Gaster, precum si o versiune a romanului Iosif si Aseneth, publicata laînceputul secolului XX de catre C. Bobulescu.


Anul aparitiei:   2008
Numar pagini: 198
Format: 13×20 cm
ISBN: 978-973-669-607-7

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0545 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.