Florin Caragiu, Frumusetea lucrurilor ultime

Florin Caragiu, Frumusetea lucrurilor ultime
PRP: 10,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 9,00 lei
Diferență: 1,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 128
Categoria: Religie

DESCRIERE

Cartea autorului Florin Caragiu „Florin Caragiu, Frumusetea lucrurilor ultime" de la editura SOPHIA

In ce masura stilistica textului lui Florin Caragiu este cea a unui matematician cu cunostinte de teologie ori cea a unui teolog cu deprinderi si gandire de matematician ramane sa cantareasca cititorul. Fara a uita, desigur, de numitorul comun si de simfonia aduse prin infuziile de poezie. Si nici de isihia nu se cuvine a uita in aceasta sarada...

(Marius Vasileanu)

Autorul vorbeste despre omul obisnuit si despre intamplarile pe care le traieste zi de zi, indemnandu-l sa-si recupereze modelul iconic si sa-l urmeze. Centuria lui Florin Caragiu se afla, cu siguranta, in prelungirea Predicii de pe munte, indreptar dumnezeiesc pentru intrarea in Imparatie. (Paul Aretzu)

Aici e o suprema poetica a chenozei, slujindu-ne imparateste, irigand comunul cu comuniunea, si-astfel molipsindu-ne definitiv de dorul „vederii finale asupra lumii”.

(Chris Tanasescu – MARGENTO)

Intr-un fel, toutes proportions gardées, e idealul de critica literara spre care tindea Sainte Beuve in secolul al XIX-lea francez: a infuza, prin actul lecturii, mai multa realitate decat era inainte. Nici destructurare si nici resemantizare asadar, ci sporul de lumina tainica adaugat la corola de minuni a lumii.

(Virgil Borcan)

Nr. de pagini: 128
Anul aparitiei: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.