De la persoana la personalitate de Sorin Negruti

De la persoana la personalitate de Sorin Negruti
-10%
Preț: 27,00 lei
30,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2016

DESCRIERE

Cuvant inainte de Dumitru Constantin-Dulcan.

Fiinta noastra ramane perpetuu intredeschisa si nu putem sti cine suntem, unde suntem, fara a ne intreba in acelasi timp de unde venim si incotro ne indreptam. Caci persoana devine personalitate pe fondul unei totalitati virtuale care se intinde deopotriva in tot trecutul sau proiectandu-se totodata in viitor. O totalitate in care i se reunesc si cele trei componente indisolubile: trup, psihic si spirit, componente care prin interactiunea lor cu infinita multitudine a combinatiilor posibile dau unicitate caracterului si, in final, personalitatii.

De altfel, cartea este construita tocmai pe aceasta constientizare a aportului pe care fiecare dintre componente il are in constituirea unui intreg sanatos, in sens fizic, moral si social, pe deplin realizat, la nivelul intregului potential (mostenit si autogenerat), si valorificat printr-o integrare optima in ansamblul social in care traieste.

Vladimir Alexandrescu

* * *

Dorinta de a surprinde fiinta umana din toate unghiurile sale – pluridimensional si interdisciplinar –, de a-i desena un tablou aproape sinoptic, uzand de un limbaj simplu, direct, accesibil si inteligibil, de un bagaj informational impresionant, mai ales pentru varsta autorului (nascut in 1979), este meritorie si este de apreciat ca un real succes.

Dumitru Constantin-Dulcan

* * *

Stimate cititor,

Constientizeaza-ti potentialul si gestioneaza-l responsabil si eficient; intretine sanatatea trupului, foloseste-ti predispozitiile psihicului si elibereaza-ti energiile spiritului. Descopera-ti si valorifica-ti resursele printr-o viata de relatie armonioasa, spre implinirea propriilor aspiratii si folosul oamenilor printre care traiesti.

Fiecare se naste ca persoana; doar prin cunoasterea, dezvoltarea si valorificarea sinelui poate deveni personalitate.

Sorin Negruti

* * *

Sorin Negruti s-a nascut la 4 februarie 1979, in Bucuresti. Si-a facut studiile universitare la Academia de Studii Economice, Facultatea de Management, specializarea Management de proiect. A debutat cu trilogia De la PERSOANA la PERSONALITATE, primele doua volume vazand lumina tiparului in 2011 – PERSONALITATEA, o explorare multidimensionala si interdisciplinara –, respectiv, 2012 – RELATIONAREA, o explorare multidimensionala si interdisciplinara –, ultimul volum, cel de fata, purtand numele intregului proiect.

In prezent este Expert la Institutul National de Statistica, unde coordoneaza proiectul Istoria Romaniei in date statistice.

* * *

Noua Spiritualitate este emanatia unei Noi Stiinte care s-a conturat indeosebi catre sfarsitul secolului abia incheiat. Sunt aduse tot mai multe argumente care pledeaza pentru originea spirituala a Universului.

Viziunea materialista asupra lumii a permis crearea unei civilizatii tehnologice avansate, cu indubitabile avantaje pentru ameliorarea conditiei umane. In acelasi timp insa filosofia care a motivat-o nu a reusit sa evite actuala criza globala. Suntem tot mai nesiguri pe destinul nostru, mai angoasati, mai aproape de autodistrugere.

Colectia noastra se deschide, asadar, tuturor cartilor menite sa propuna o solutie de iesire din impasul lumii contemporane, sa avanseze o ipoteza coerenta sau sa adauge o noua valenta demersului spre o lume mai buna. Nimic nu se va schimba in drama lumii actuale daca ramanem la aceeasi gandire. Acesta este motivul pentru care toti comentatorii fenomenului social opteaza pentru o Noua Spiritualitate. Respectul pentru viata, nevoia de schimbare a fiecaruia dintre noi in acord cu Legea fundamentala a Universului, care postuleaza infaptuirea binelui, a frumosului, a armoniei, si nu a urii si a dezbinarii, constituie esenta Noii Spiritualitati.

Dumitru Constantin-Dulcan


Prefata de Vladimir Alexandrescu.
Anul aparitiei: 2016
Format: 13x20cm
Nr. pagini: 228

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0535 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.