Cuvinte impartasite credinciosilor

Cuvinte impartasite credinciosilor
Preț: 18,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 334
Format: 15x21 cm
Categoria: Religie

DESCRIERE

Lucrarea de fata a vrednicului Parinte Simion este structurata pe cateva capitole orientative, congruente cu perioada in care ne aflam: Prin usa pocaintei intram in Gradina Marelui Post; HRISTOS a inviat; Cu HRISTOS printre oameni; Insemnari si eseuri.

Binecuvantata de Inaltpreasfintitul Mitropolit Andrei, aflam dintru intai Un generos Cuvint inainteal arhimandritului Dumitru Cobzaru, in care elogiaza omul si preotul bistritean Smion Bretfelean- Vidican, in care te regasesti total, desi de obicei, regasirea in celalalt este un proces cu plusuri si minusuri, cu lumini si umbre.

Succedant, autorul ne lasa un Argumentum (o Motivare) a gestului editorial, la izvoare fiind dorinte ale credinciosilor, precum si nevoia eternizarii prin cuvantul scis a celor rostite de la amvon sau cugetate in solitudine.

Titlurile din subcapitole ilustreaza pericopele evanghelice care se rostesc in duminicile Postului Mare: Cum stam inaintea lui Dumnezeu (Omilie la parabola Vamesului si fariseului); Reintoarcerea la icoana Tatalui din noi (Fiul risipitor): Pragul dintre Timp si Vesnicie(Duminica infricosatei Judecati). Suntem calauziti astfel pana in Saptamana Mare, pe cararile duhovnicesti ale credintei noastre dreptmaritoare, indemnati cu iubire crestina: Sa fim cu HRISTOS, sa fim alaturi de El in Sfintele Sale patimiri, sa murim si sa inviem impreuna cu El, asa cum spune o cantare a Bisericii: Ieri m-am ingropat cu Tine, HRISTOASE, astazi ma ridic cu Tine, inviind Tu din mormant, pentru a intra apoi in Evenimentul cel Mare si Unic sub Soare al Invierii Domnului si Dumnezeului nostru, in capitolul HRISTOS A INVIAT.

Si de aici incolo vom calatori in acest pelerinaj suis-generis prin Sfintele Duminici si pericopelele ce se citesc intru acestea, spre Sarbatoarea Inaltarii si Intemeierea Bisericii vazute: Pogorarea Sfantului Duh (Rusaliile) si mai departe prin Anul Bisericesc.


ISBN: 978-606-607-277-9

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1191 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.