130 de capete care cuprind pe scurt toata invatatura Scripturilor de Dumnezeu insuflate

130 de capete care cuprind pe scurt toata invatatura Scripturilor de Dumnezeu insuflate
-10%
Preț: 40,50 lei
45,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Categoria: Religie

DESCRIERE

Cartea de fata, tiparita acum pentru prima data in romaneste, a fost alcatuita de unul dintre marii Cuviosi ai Palestinei crestine: Sfintul Antioh Pandectul, monah din Lavra Sfintului Sava cel Sfintit. Una dintre rugaciunile lui a fost cuprinsa in pravila de seara a fiecarui crestin, iar alta in rinduiala Pavecernitei - dovada a marii pretuiri de care s-a bucurat, ca traitor si ca scriitor, din partea Bisericii Sobornicesti.
Dupa cum spunea Sfintul Nectarie din Eghina, care a reeditat originalul grecesc la inceputul veacului trecut, „aceasta lucrare este vrednica de citit si plina de indemnuri cit se poate de folositoare... Fiecare cap trateaza o anumita tema morala, asa incit lucrarea, in ansamblul ei, alcatuieste un frumos sistem de teologie morala, impletit din cuvintele Sfintelor Scripturi si ale vechilor Dascali ai Bisericii... In capetele acestea scriitorul a cuprins pe scurt, cu cuvintele sale, Sfinta Scriptura a Vechiului si a Noului Testament, asa incit nici sa nu fie grea cartea, nici sa nu fie lasat deoparte vreun lucru dintre cele ce tin de folosul si mintuirea sufletului”.
Scrisa pentru o obste de calugari bejenita in urma restristilor vremii, cu scopul de a tine locul INTREGII biblioteci a manastirii lor, aceasta lucrare a fost conceputa ca o CARTE DE CAPATII a crestinului, ce poate fi purtata oriunde cu usurinta si reprezinta, asa cum arata Sfintul Nectarie, o enciclopedie completa a cunostintelor morale necesare pentru viata duhovniceasca, folositoare pentru calugari si mireni deopotriva.

APARITIE:2014
ISBN:978-973-136-390-5

PAGINI:392
FORMAT: 13x20 cm

TRADUCERE:din limba greaca veche de Adrian Tanasescu+Vlas

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0391 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.