Teologia luptatoare

Teologia luptatoare
-5%
Preț: 14,25 lei
15,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Religie

DESCRIERE

Apologetica crestina este ramura stiintei teologice, care se ocupa cu respingerea atacurilor venite impotriva credintei de la necredinciosi, iar Polemica este ramura stiintei teologice care raspunde atacurilor venite de la teologii altor confesiuni sau secte, ori chiar apartinand aceleiasi confesiuni, dar care au sau sustin pareri diferite sau de–a dreptul potrivnice invataturilor oficiale ale Bisericii. Si una si alta, si Apologetica si Polemica, duc deci lupta literara cu cele doua categorii de potrivnici ai dreptei credinte, ai invataturii celei adevarate. Amandoua pot fi dar numite cu un singur termen: Teologie luptatoare.
Am dat acestei lucrari titlul de Teologie luptatoare, deoarece in cele ce urmeaza sunt tratate problemele apologetice si polemice cuprinse mai intai in manualul de religie pentru clasa a VII, conform programei analitice din 1929, intitulat: Apologetica sau Elemente de Filosofia Religiei crestine, si dupa aceea in manualele: Notiuni de Filosofie a Religiei si Elemente de Filosofie crestina.
Varietatea acestor probleme si modul cum le–am expus in manualele mele didactice m–au dus la convingerea ca aceste probleme merita sa fie cunoscute in cercuri mai largi decat cel scolar si de minti mai coapte decat ale elevilor din clasele primare. Indeosebi pentru studentii teologi si preoti le cred de mare folos si nu mai putin pentru orice om cu oarecare cultura si cu ravna pentru cunoasterea temeiurilor credintei si invataturii Bisericii noastre stramosesti.
In acest scop am condensat problemele din ambele manuale in acest volum, le–am adus mici modificari, le–am adaugat un capitol nou: Despre francmasonerie si le supun aprecierii cititorilor, in nadejdea, ca prin aceasta am adus un cat de mic serviciu Bisericii stramosesti si neamului romanesc.Anul aparitiei: 2008  
Format: 16X12 cm    
Nr. pagini: 256 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0420 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.