Poezia simbolista si decadenta romaneasca - Prefata, selectie a textelor, note biobibliografice, concepte operationale si bibliografie de Adrian Ciubotaru

Poezia simbolista si decadenta romaneasca - Prefata, selectie a textelor, note biobibliografice, concepte operationale si bibliografie de Adrian Ciubotaru
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 128
Categoria: Poezie

DESCRIERE

Cartea autorului Adrian Ciubotaru „Poezia simbolista si decadenta romaneasca - Prefata, selectie a textelor, note biobibliografice, concepte operationale si bibliografie de Adrian Ciubotaru" de la editura STIINTA (R)

Textele poetice selectate de autorul antologiei din T. Arghezi, G. Bacovia, Al. Macedonski, D. Anghel, I. Minulescu, M. Demetriade, A. Mosoiu, I. Pillat, St. Petica, Al. Obedenaru, G. Donna, T. Demetrescu, Al. T. Stamatiad, N. Davidescu sunt grupate in urmatoarele compartimente: Imaginarul simbolist si decadent. Teme si motive fin de siècle; „Stilul” poeziei decadente.

Atitudini poetice, stari launtrice, mecanisme ale expresiei; Concepte, tehnici si procedee simboliste; Experimentul formal. Inovatiile prozodice. Volumul e insotit de un studiu introductiv, de o nota asupra editiei si de succinte note bibliografice.

Nr. de pagini: 128
Anul aparitiei: 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1086 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.