Adrian Ciubotaru, Sfarsit de secol romanesc. Decadentismul literar si ideea de decadenta

Adrian Ciubotaru, Sfarsit de secol romanesc. Decadentismul literar si ideea de decadenta
Preț: 70,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

Autorul prezinta o scurta istorie a conceptului de „decadenta” si a directiilor decadente in literatura si in arta moderna, interpretari ale conceptului de decadent, consideratii metodologice, cronologice si bibliografice.

In mod deosebit, se opreste asupra receptarii decadentei in literatura si cultura romana. Intr-un excurs istoric, e surprinsa ideea romaneasca de „decadenta” de la D. Cantemir la C. Dobrogeanu-Gherea. Decadentismul si simbolismul anunta, de fapt, inceputurile modernismului in literatura romana. Este si etapa marilor confruntari literare. Nu este evitata nici parodia decadentei. Un capitol explica, aplicat, aspectele estetice decadente in proza si poezia romaneasca, “Fin de siècle”, incluzand proza decadenta a lui A. Macedonski si Mateiu I. Caragiale, precum si poezia decadenta romaneasca, de la simbolisti la primii modernisti. In fine, volumul cuprinde nostalgiile "fin de siècle" in literatura romana postbelica, dar si ceea ce s-ar numi “decadenta” postmodernismului.


An aparitie: 2016
Format: 21, 5 X 14, 5
Numar pagini:  200

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0440 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.