Pachet - Admitere pentru liceu la Academia de Politie, anul 2014. Gramatica limbii romane pentru examene (Editiile 2014, revizuite si adaugite)

Pachet - Admitere pentru liceu la Academia de Politie, anul 2014. Gramatica limbii romane pentru examene (Editiile 2014, revizuite si adaugite)
PRP: 106,82 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 101,48 lei
Diferență: 5,34 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2013
Categoria: Gramatica

DESCRIERE

Pachetul - Admitere pentru liceu la Academia de Politie, anul 2014. Gramatica limbii romane pentru examene (Editiile 2014, revizuite si adaugite), cuprinde doua carti:

1. Gramatica Limbii Romane pentru examene (Editia 2014). 2500 grile tematice explicate si comentate. Academia de Politie
2. Gramatica Limbii Romane pentru examene. Notiuni teoretice. Exercitii aplicative. Grile comentate. Editia 2014, revizuita si adaugita

Gramatica Limbii Romane pentru examene. Notiuni teoretice. Exercitii aplicative. Grile comentate. Editia 2014, revizuita si adaugita


Include subiectele date in anii 2011, 2012 si 2013 la:

- Academia de Politie,, Alexandru Ioan Cuza"
- Universitatea Bucuresti - Facultatea de Drept
- Universitatea din Craiova - Facultatea de Drept
- Scoala de Agenti de Politie,, Vasile Lascar" Campina
- Scoala de Agenti de Politie,, Septimiu Muresan" Cluj-Napoca
- Scoala de Agenti de Jandarmi Dragasani
- Scoala de Agenti de Jandarmi Falticeni
- Scoala de Agenti de Penitenciare Tg. Ocna
- Scoala de Agenti de Frontiera,, Avram Iancu" Oradea

ARGUMENT
Cartea pe care o aveti in fata este rezultatul unei indelungate activitati la catedra, a unei munci pasionate in domeniul limbii romane si se adreseaza elevilor - si nu numai - care se pregatesc pentru liceu (clasele V-VIII), bacalaureat si admiterea la una dintre facultatile la care se sustine examen la gramatica limbii romane.
Cartea respecta programele scolare In vigoare, aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii si cuprinse in manualele de limba si literatura romana (alternative) actuale, din clasele V-VIII, IX-XII, precum si programele pentru admiterea la Facultatile de Filologie, Drept, Academia de Politie si Scolile de Agenti de Politie, Frontiera si Jandarmi. De asemenea, cartea explica si noutatile de baza aparute in GRAMATICA liMBII ROMANE, editata de ACADEMIA ROMANA, in anul 2005 (GALR) si din DOOM 2.
Lucrarea cuprinde atat notiuni teoretice, ilustrate cu exemple simple si clare, evidentiate prin insemnari vizibile (astcriscuri si N. R-uri), cat si, dupa fiecare capitol, cu grile aplicati ve, gradate ca dificultate, in asa fel, incat cel care o foloseste sa-si verifice imediat notiunile invatate si sa-si clarifice din mers eventualele neintelegeri.
Cartea este structurata in doua volume. Primul volum cuprinde patru capitole si anume:
FONETICA, VOCABULARUL, MORFOLOGIA si SINTAXA, fiecare capitol continand sublinieri de diferite feluri, pentru a scoate in relief notiunile importante, precum si 100 sau 150 de grile specifice capitolului respectiv, cu una, doua sau trei variante de raspuns si cu raspunsurile adecvate si explicate imediat dupa setul de grile.
In aceasta editie am introdus la fiecare parte de propozitie"Dificultati" care apar in analiza morfologica si sintactica a unui text, precum si multe exemple punctuale, in functie de subiectele care s-au dat in ultimii ani. Consideram ca aceasta ultima editie vine cu completari substantiale legate de multe dificultati ale analizei gramaticale. De asemenea, In ultima parte a volumului am inserat SUBIECTELE DATE LA EXAMENE IN ANII 2011 SI 2012. explicate si comentate ( In total un numar de 1414 grile), precum si NUME DE TARI, LOCALIT AII SI LOCillTORI.
Volumul urmator, intitulat,, 2500 DE GRILE TEMATICE EXPLICATE SI COMENTA TE", strans legat de primul, cuprinde grile tematice, pentru fiecare parte de vorbire, pentru fiecare parte de propozitie, fiind completat cu opt teste complexe si cu SUBIECTELE EXPLICATE, DA TE LA EXAMENE IN ANUL 2009 si 2010.
Prezentul volum este o descriere a structurii gramaticale, dar totodata nu elimina posibilitatea folosirii manualelor scolare si a altor lucrari de specialitate.
Principiul care sta la baza lucrarii este cel didactic, autorul dorind ca prin claritate si simplitate, elevii sa inteleaga si sa aplice teoria in rezolvarea problemelor de gramatica.
Volumul are un caracter practic, conferit de sistematizarea notiunilor teoretice, de exemplificarile numeroase si de grilele aplicati ve.
Folosind aceste carti, elevii se pot pregati singuri sau sub indrumarea profesorilor, avand totodata posibilitatea de a se autocontrola. Numarul mare de exemple si exercitii aplicative urmaresc crearea si dezvoltarea competentelor si a performantelor de comunicare, formarea unei culturi lingvistice ca o componenta a culturii generale.
As fi bucuros daca cei care se pregatesc pentru examene sau cei care vor sa-si perfectioneze cunostintele de gramatica ar gasi in paginile de fata raspunsuri precise, formulate intr-un limbaj accesibil, la propriile intrebari si solutii pentru notiunile lor neclare. Multumesc tinerei familii Adela si Robert Simoiu pentru rabdarea, intelegerea si ajutorul acordat in publicarea acestor carti.

Profesor Alexandru Petricica


CUPRINS
Argument.
Lista de abrevieri
Capitolul A. FONETICA

1. Alfabetul limbii romane si sunetele
2. Valorile fonetice ale literelor
3. Transcrierea fonetica
Diftongi; triftongi, hiat
Silaba. Reguli de despartire a cuvintelor in silabe
Accentul
7. Cuvinte omografe
8. Cuvinte omofone
9. Alternante fonetice
Particularitati ortografice
Punctuatia si ortografia
11. 1. Semne ortografice
11. 2. Semne de punctuatie

GRILE 35

Capitolul B. VOCABULARUL
Fondul principal lexical
Masa vocabularului
2. 1. Arhaisme
2. 2. Regionalisme
2. 3. Neologisme
2. 3. 1. Adaptarea neologismelor
Cuvinte neanalizabile fonetic
Cuvinte analizabile fonetic
Semantica
Familia lexicala
Clasificarea cuvintelor dupa sens
Clasificarea sensurilor
Clasificarea cuvintelor pe baza relatiilor de sens
9. 1. Omonime
9. 1. 1. Omonime lexicale
9. 1. 2. Omonime lexico-gramaticale
9. 1. 3. Omonimia gramaticala
9. 1. 4. Valori morfologice a unor cuvinte uzuale
9. 1. 5. Exemple de omonime lexicale
9. 2. Paronime
9. 3. Antonime
9. 4. Sinonime
9. 5. Pleonasmul
10. Imbogatirea vocabularului
10. 1. Mijloace interne
10. 1. 1. Derivarea
10. 1. 2. Compunerea
10. 1. 3. Schimbarea valorii gramaticale (conversiunea)
10. 2. Mijloace externe

GRILE

Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 450
Gramatica Limbii Romane pentru examene (Editia 2014). 2500 grile tematice explicate si comentate. Academia de Politie.Dupa publicarea celor trei volume din seria"GRAMATICA LIMBII ROMANE PENTRU EXAMENE" -"NOTIUNi TEORETICE",,, 500 DE GRILE COMENTATE", si,, 1500 DE GRILE EXPLICATE SI COMENTATE"- am considerat ca este necesara alcatuirea unui alt volum de grile care se adreseaza candidatilor la admiterea in invatamantul superior, la facultatile si la sectiile la care limba romana este proba obligatorie, elevilor din ciclul gimnazial care se pregatesc pentru admiterea in liceu, dar si tuturor care manifesta interes pentru acest obiect.
Consider ca acest volum vine si in ajutorul profesorilor in munca de la clasa, acestia avand posibilitatea de a identifica lacunele si erorile propriilor elevi.
NOUTATEA lucrarii consta in faptul ca testele-grila sunt concepute pe criterii tematice, acestea facilitand munca profesorului si a candidatului. Daca in alte carti cu teste-grila gasim grile complexe, diversificate, intr-o ordine aleatorie, in acest volum vom gasi grile in ordinea invatarii notiunilor teoretice, pentru ca, imediat dupa predarea unui capitol, cel interesat sa aiba posibilitatea - prin rezolvarea grilelor referitoare la capitolul respectiv - sa-si verifice intelegerea corecta a notiunilor teoretice invatate. De exemplu, sunt seturi de intrebari care vizeaza in mod special fiecare parte de vorbire, de propozitie ori de sintaxa frazei, dupa cum altele vizeaza notiunile de fonetica, formarea cuvintelor sau celelalte cunostinte de vocabular, iar in final sunt opt seturi de cate 30 sau 60 de.!! grile complexe explicate si comentate. In felul acesta putem stabili cu mai multa exactitate nivelul de cunostinte si se pot identifica mai rapid punctele in care se manifesta mai multe lacune.
Cartea de fata acopera, practic, toate tipurile de probleme cu care candidatul se poate confrunta la un examen, precum si intreaga materie din programa. Prin consultarea ei, se realizeaza - simultan - doua obiective esentiale: 1) recapitularea sistematica, pe capitole, a tuturor notiunilor cerute la examene si 2) acomodarea cu specificul examenelor.
La fiecare capitol, grilele sunt concepute in mod gradat si sunt EXPLICATE SI COMENTATE, cu notiunile teoretice, precizarile necesare si exemplificari suplimentare, concepute intr-un limbaj accesibil, in asa fel, incat beneficiarul acestei carti sa aiba posibilitatea imediata de verificare a corectitudinii raspunsurilor date, dar si explicatia variantei de raspuns, cu argumente punctuale, precum si comentarea  variantelor incorecte.
In finalul cartii se gasesc SUBIECTELE SI RASPUNSURILE DIN ANII 2009 si 2010 date la facultatile la care gramatica este obiect de examen.
Consideram ca aceste teste-grila odata rezolvate, asigura candidatilor la examene pregatire ireprosabila, atat de necesara unui succes deplin pentru pasirea intr-o etapa superioara a vietii si implinirii.

Prof. Alexandru Petricica

CUPRINS
Argument
Lista de abrevieri
Fonetica - grile si raspunsuri
Vocabularul - grile si raspunsuri
    Verbul- TestulI - grile SI raspunsuri
    Verbul- Testul 2 - grile si raspunsuri
    Substantivul- grile si raspunsuri
    Articolul - grile si raspunsuri
Adjectivul - grile si raspunsuri
    Pronumele - Testul 1 - grile si raspunsuri
    Pronumele - Testul 2 - grile si raspunsuri
    Numeralul - grile si raspunsuri
Adverbul - grile si raspunsuri
Prepozitia - - grile si raspunsuri
Conjunctia - grile si raspunsuri
Interjectia - grile si raspunsuri

    Predicatul- grile si raspunsuri
    Numele predicativ - grile si raspunsuri
    Subiectul- grile si raspunsuri
    Atributul- grile si raspunsuri
    Complementul- grile si raspunsuri
    Morfo-sintaxa - grile si raspunsuri
    Sintaxa frazei - grile si raspunsuri
    TestulI - grile si raspunsuri
    Testul 2 - grile si raspunsuri
    Testul 3 - grile si raspunsuri
    Testul 4 - grile si raspunsuri
    Testul 5 - grile si raspunsuri
    Testul 6 - grile si raspunsuri
    Testul 7 - grile si raspunsuri
    Testul 8 - grile si raspunsuri
    Subiecte date la examene in anul 2009
    Academia de Polite - grile si raspunsuri
    Academia de Politie - Penitenciare - grile si raspunsuri
    Universitatea Bucuresti - Facultatea de Drept - grile si raspunsuri
    Scoala de Agenti de Politie., Vasile Lascar" Campina - grile si raspunsuri
    Scoala de Agenti de Politie.. Septintiu Muresan" Cluj-Napoca - grile si raspunsuri
    Scoala de Subofiteri de Jandarmi Dragasani - grile si raspunsuri
    Scoala de Agenti de Frontiera"Avram Iancu" Oradea - grile si raspunsuri
    Scoala de Agenti de Penitenciare Targu-Ocna - grile si raspunsuri
    Scoala de Subofiteri de Jandarmi Falticeni - grile si raspunsuri
    Subiecte date la examene in anul 2010
    Academia de Politie - grile si raspunsuri
    Academia de Politie - Penitenciare - grile si raspunsuri
    Universitatea Bucuresti - Facultatea de Drept - grile si raspunsuri
    Universitatea din Craiova - Facultatea de Drept - grile si raspunsuri
    Scoala de Agenti de Politie" Vasile Lascar" Campina - grile si raspunsuri
    Scoala de Agenti de Penirenciare Ta"gu-OLIJU - ofile ~i r aspurisurr
    Scoala de Subofiteri de Jandarmi Dragasani - grile si raspunsuri
    Scoala de Agenti de Frontiera"A vram Iancu" Oradea - grile si raspunsuri
    Scoala de Subofiteri de Jandarmi Falticeni - grile si raspunsuri.:..
    Bibliografie selectiva

Nr. de pagini: 428
Anul aparitiei: 2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0903 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.