Opere. Volumul 2. Constantin Negruzzi - Editie critica, studiu introductiv, tabel cronologic, note si comentarii, iconografie de Liviu Leonte

Opere. Volumul 2. Constantin Negruzzi - Editie critica, studiu introductiv, tabel cronologic, note si comentarii, iconografie de Liviu Leonte
Preț: 99,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 492
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

Cartea autorului Constantin Negruzzi „Opere. Volumul 2. Constantin Negruzzi - Editie critica, studiu introductiv, tabel cronologic, note si comentarii, iconografie de Liviu Leonte" de la editura STIINTA (R)

Viata si opera lui Negruzzi este strans legata de Basarabia, dar si de nume de rezonanta ale culturii romane si europene.

Volumul al doilea cuprinde o mare parte din traducerile lui C. Negruzzi, precum si cateva productii originale. Cititorul va gasi aici textele din primul manuscris cunoscut al scriitorului, Zabavile mele din Basarabia in anii 1821, 1822, 1823, la satul Sarautii, in raiaua Hotinu, cu traducerea unui fragment dintr-o comedie a lui Lesage intitulata Crispin, rival stapana-sau, alaturi de alte traduceri, precum si cele doua volume de traduceri: „Balade” de Victor Hugo si „Satire si alte poetice compuneri de printul Antioh Cantemir” (in colaborare cu Alexandru Donici).

Addenda reproduce cateva dintre articolele si prefetele scriitorului. Textele sunt insotite de note si comentarii, dupa care urmeaza o sectiune de iconografie.

Nr. de pagini: 492
Anul aparitiei: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1218 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.