Opere. Volumul 1. Constantin Negruzzi - Editie critica, studiu introductiv, tabel cronologic, note si comentarii, iconografie de Liviu Leonte

Opere. Volumul 1. Constantin Negruzzi - Editie critica, studiu introductiv, tabel cronologic, note si comentarii, iconografie de Liviu Leonte
Preț: 99,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 444
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

Cartea autorului Constantin Negruzzi „Opere. Volumul 1. Constantin Negruzzi - Editie critica, studiu introductiv, tabel cronologic, note si comentarii, iconografie de Liviu Leonte" de la editura STIINTA (R)

Constantin Negruzzi este unul dintre cei mai mari prozatori romani din secolul XIX si unul din marii scriitori pasoptisti. Opera lui rezista timpului si ca lectura de placere, asa cum rezista timpului operele marilor romantici europeni. Ingrijitorul editiei actuale, reputatul profesor iesean Liviu Leonte, este cel mai cunoscut cercetator al operei lui Negruzzi.

Volumul 1 al prezentei editii de „Opere” de Constantin Negruzzi cuprinde textele culegerii antologice facuta de scriitor la incheierea carierei sale literare sub titlul „Pacatele tineretelor” si grupate in patru cicluri: I. Amintiri de junete; II. Fragmente istorice; III. Neghina si palamida; IV. Negru pe alb (Scrisori la un prieten).

Textele literare sunt precedate de un studiu introductiv asupra operei scriitorului si de un tabel cronologic care contine principalele date din viata lui. Volumul e insotit de o sectiune de note si comentarii, care fixeaza data si locul aparitiei textelor, valoarea si locul lor in contextul literar-cultural al epocii etc.

Nr. de pagini: 444
Anul aparitiei: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1111 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.