Legislatia privind evaziunea fiscala. Actualizat la 1. 03. 2017 - Editie coordonata si prefatata de Mirel Dumitru (Cod 634)

Legislatia privind evaziunea fiscala. Actualizat la 1. 03. 2017 - Editie coordonata si prefatata de Mirel Dumitru (Cod 634)
PRP: 23,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 20,32 lei
Diferență: 3,58 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 474

DESCRIERE

Cartea autorului Mirel Dumitru „Legislatia privind evaziunea fiscala. Actualizat la 1. 03. 2017 - Editie coordonata si prefatata de Mirel Dumitru (Cod 634)" de la editura C. H. BECK

Prima culegere legislativa dedicata evaziunii fiscale pe noile Coduri

Despre lucrare

Lucrarea „Legislatia privind evaziunea fiscala” a luat nastere datorita nevoii de sistematizare a legislatiei din acest domeniu vast al activitatii economice, dar si al dreptului. De notat este faptul ca aceasta este prima lucrare de legislatie ce sistematizeaza actele normative aferente domeniilor amintite. Cu nu mai putin de 28 de acte normative constand in ordonante, ordonante de urgenta, hotarari ale Guvernului, legi, ordine ale ministrului Finantelor Publice, dar si presedintelui ANAF, prezentate integral sau sub forma de extras, lucrarea contureaza cititorului o imagine de ansamblu a reglementarilor incidente. Pentru o mai buna sistematizare a materiei, lucrarea este structurata in trei parti, respectiv Dispozitii cadru, Prevenirea evaziunii fiscale si Legislatia organelor de control.

Culegerea cuprinde corelatii legislative cu acte normative conexe, Decizii ale ICCJ si CCR, dar si o lista cu Legislatie relevanta cuprinzand actele ce vin in completarea aplicarii dispozitiilor celor prezentate in lucrare. Nu mai putin important este si faptul ca lucrarea cuprinde si Note privind modificari legislative cu acte ce modifica denumirile institutiilor administrative centrale, locale, dar si sintagme cuprinse in acte normative, incepand cu O. U. G. nr. 64/2003 si terminand cu O. U. G. nr. 1/2017.

Din cuprins

    Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale
    Codul fiscal – Legea nr. 227/2015 (extras)
    Codul de procedura fiscala – Legea nr. 207/2015 (extras)
    O. G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
    O. U. G. nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata
    O. G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, republicata  
    O. G. nr. 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati, republicata
    H. G. nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala
    Ordinul nr. 3838/2015 privind aprobarea modelului si continutului formularelor si documentelor utilizate in activitatea de control a Directiei generale antifrauda fiscala

Puncte forte

    structurarea actelor normative privind evaziunea fiscala
    reglementari actualizate La Zi conform ultimelor modificari
    decizii ale Curtii Constitutionale si ale ICCJ introduse sub articolele la care se refera
    istoricul actelor normative
    note privind modificari terminologice
    lista de legislatie relevanta

Despre coordonator

Mirel DUMITRU este Sef birou la Serviciul de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratul Judetean de Politie Mehedinti, avand o bogata experienta ca ofiter de cercetare penala.

Nr. de pagini: 474
Anul aparitiei: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1186 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.