Ghid de cercetare penala. Conform noilor coduri - Editia a III-a (Mirel Dumitru)

Ghid de cercetare penala. Conform noilor coduri - Editia a III-a (Mirel Dumitru)
-15%
Preț: 55,17 lei
64,90 lei (-14,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Lucrarea este structurata in doua parti, prima reunind aspecte teoretice relevante pentru organele de cercetare penala, iar cea de-a doua este practica, cuprinzand aproximativ 200 de formulare si modele de urmarire penala si acte procesuale. Demersul autorului este motivat de dorinta de a oferi un indrumar practic pentru cei care debuteaza in profesie, dar si de a veni in sprijinul organelor de cercetare penala sau avocatilor care activeaza in domeniul penal, prin sistematizarea pe capitole a celor mai uzuale formulare si acte procesuale.
Prima editie a lucrarii a fost publicata in anul 2009, demersul fiind axat pe reglementarile Codului penal si procesual penal din 1968. A doua editie, publicata in anul 2012, a fost actualizata cu prevederile din Legea nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor.

Despre editia a 3-a

La elaborarea acestei editii au fost avute in vedere modificarile si completarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala pana la 1 iunie 2014. Astfel, Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, publicata in Monitorul Oficial nr. 486 din 15 iulie 2010, a fost modificata si completata pana in prezent prin:

    Legea nr. 63/2012 pentru modificarea si completarea Codului penal al Romaniei si a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, publicata in Monitorul Oficial nr. 258 din 19 aprilie 2012;
    Legea nr. 255/2013 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii procesual penale, publicata in Monitorul Oficial nr. 515 din 14 august 2013;
    O. U. G. nr. 3/2014 pentru luarea unor masuri de implementare necesare aplicarii Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala si pentru implementarea altor acte normative, publicat in Monitorul Oficial nr. 98 din 7 februarie 2014.

Formularele si modelele

Inspirate din practica judiciara a organelor de cercetare penala ale Politiei si Parchetului, acestea reprezinta un punct de plecare pentru practicieni. Cu siguranta, pot fi imbunatatite, modificate si adaptate specificului activitatii fiecarei unitati de politie si parchet. Se poate considera ca nu exista un formular/model perfect pentru intocmirea unui act, legea prevazand doar elementele obligatorii pe care acesta trebuie sa le cuprinda, precum si forma acestuia.

Fata de editiile anterioare, a fost realizata o restructurare a acestora si au fost adaugate doua noi capitole privind Sesizarea organelor judiciare si Competenta organelor judiciare.

Din cuprins

    6 capitole de aspecte teoretice privind sesizarea organelor de urmarire penala si verificarea competentei, probele si procedeele probatorii, citarea si mandatul de aducere, masurile preventive, procedurile speciale
    6 capitole de formulare si modele inspirate din practica judiciara
    aproximativ 200 de formulare si modele de urmarire penala si acte procedurale si procesuale
    bibliografie atent selectata pentru aprofundarea aspectelor teoretice

Puncte forte

    lucrare realizata integral in baza prevederilor noilor Coduri penale
    cele mai uzuale formulare si acte procesuale sistematizate pe capitole
    indrumar practic pentru cei care debuteaza in profesie
    formularele sunt inspirate din practica judiciara a organelor de cercetare penala ale Politiei si Parchetului
    instrument de lucru pentru organele judiciare sau avocatii care activeaza in domeniul penal
    index alfabetic bogat    

Despre autor

Licentiat in stiinte juridice, dl. Mirel Dumitru este in prezent Sef birou la Serviciul de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratul Judetean de Politie Mehedinti, avand o bogata experienta ca ofiter de cercetare penala.
 
Public tinta

Demersul autorului este motivat de dorinta de a oferi un indrumar practic pentru cei care debuteaza in profesie (absolventi ai facultatilor de drept, dar mai ales ai Academiei de Politie), dar si de a veni in sprijinul organelor judiciare sau avocatilor care activeaza in domeniul penal.
Numar pagini: 568
Anul aparitiei: 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0485 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.