Infractiunile informatice in noul Cod penal. Editie, coordonata de Mihail Udroiu

Infractiunile informatice in noul Cod penal. Editie, coordonata de Mihail Udroiu
-15%
Preț: 27,20 lei
32,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Asteptat in general cu anxietate, noul Cod penal confirma, intr-adevar, expectantele categoriilor profesionale chemate sa il aplice, constituind o provocare redutabila, indeosebi pentru practicienii nemijlociti ai dreptului penal.

In contextul noii legislatii, materia infractiunilor informatice,un domeniu al carui specific ar necesita, in principiu, un efort permanent de adaptare legislativa la metodele infractionale inovative puse in practica de potentialii faptuitori, a suferit, din punctul de vedere al reglementarii, minime modificari, in general la nivel de sistematizare. Pe cale de consecinta, numeroasele chestiuni de drept ce au primit anterior solutii neconcordante si contradictorii isi vor gasi in continuare rezolvarea pe calea recursului in interesul legii si a noului instrument procedural reglementat in Codul penal, si anume sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

De aceea, lucrarea Infractiunile informatice in noul Cod penal, refuzand orice pretentie de calificare ca literatura juridica de specialitate, urmareste doar sa expuna problemele de practica judiciara neunitara si variile solutii date acestora in lumina noilor reglementari si sa puna in atentia practicienilor o serie de probleme, vechi sau noi, aferente acestei materii, fara a pretinde vreun moment ca solutiile imaginate de autori ar avea o mai mare forta juridica decat solutiile practicii judiciare expuse spre dezbatere.


Cuprins
Abrevieri 5
Capitolul 1. Consideratii generale 7
Capitolul 2. Parte introductiva 12
I. Definitii 12
II. Infractiuni 21
Capitolul 3. Descrierea institutiei 65
3.1. Definirea institutiei 65
3.2. Terminologie specifica 69
3.3. Delimitari comparative 75
3.4. Aspecte de noutate aduse de actualul Cod penal... 76
Capitolul 4. Aplicare practica 78
Capitolul 5. Concluzii 146
Capitolul 6. Decizia nr. 15 din 14 octombrie 2013 a ICCJ ... 154


Autori: Anamaria Tranca, Dumitru Cristian Tranca
Ed. coord. de: Mihail Udroiu
Data aparitiei: Iulie 2014
Format: A5
Pagini: 248

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0423 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.