Egali, diferiti, normali
36,90 lei
41,00 lei (-10%)

Egali, diferiti, normali

Egali, diferiti, normali
-10%
Preț: 36,90 lei
41,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 4 zile lucratoare
Editura:
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Incercarea este de a da viata, chiar si prin intermediul impalicarii romilor insisi, in calitate de cercetatori, la o contra-poveste despre lumea romilor, un loc de voci si contra-voci, de rpriviri incrucisate care sa puna in lumina formele de agency si de rezistenta a subiectilor care interactioneaza pentru a-si renegocia propria apartenenta.

Este o carte despre identitatea romilor, Profesoara Coord.Marina Giuffre preda antropologie culturala la Universitatea Limbile Orientale din Napoli. Fiind specializat pe teme de migratie si de gen, si pe surse orale.

Cat din imaginarul existent legat de romi, corespunde cu viyiunea pe care acestia o au despre ei insisi? In acest volum, ne propunem sa evidentiem jocul reprezentarilor sociale elaborate de diferiti actori sociali (grupuri de romi, institutii mass-media, asociatii romi, academicieni, studenti) care contribuie la constituirea „imaginii romilor.” Incercarea este de a da viata, chiar si prin intermediul impalicarii romilor insisi, in calitate de cercetatori, la o contra-poveste despre lumea romilor, un loc de voci si contra-voci, de rpriviri incrucisate care sa puna in lumina formele de agency si de rezistenta a subiectilor care interactioneaza pentru a-si renegocia propria apartenenta. Volumul contine 411 pagini, si este structurat in 11 capitole. Este o carte incitanta, accesibila, scrisa de o scriitoare dedicata cauzei minoritarilor in lume.

 Autor; coord.Marina Giuffre
Anul publicarii; 2015
Format; 140 x 200 mm
Nr. pagini; 412
Colectia; Sociologie

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0396 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.