Cultura monastica ortodoxa la romani

Cultura monastica ortodoxa la romani
-10%
Preț: 77,40 lei
86,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 4 zile lucratoare
Autor:
Editura:
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Versurile din poemul Pusnicul, de  Lucian Blaga, sunt primele pe care le citim, cand deschidem volumul.„Speriat de intelepciunea calda, plina de ispite, ce mi-o soptea-n urechgi frumusetea lumilor – am cautat desertul.

Aparut in Colectia Emblematic, Carti de referinta, religie isorie, volumul contine 417 pagini.

Versurile din poemul Pusnicul, de  Lucian Blaga, sunt primele pe care le citim, cand deschidem volumul.„Speriat de intelepciunea calda, plina de ispite, ce mi-o soptea-n urechgi frumusetea lumilor – am cautat desertul. M-am ascuns in scorburi de leprosi ori vizuini inguste, si numai faguri proaspeti mi-au fost hrana si lacuste. Vanturile de nisim mi-au ars pleapele-nrosite si vulturi galbeni s-adunau cununa-n jurul meu ca-n preajma unui starv. De lungi matanii mi s-au ingrosat genunchii la fel cu ai camilelor ce zac pe asternut de piatra. Si ani si ani  –  statornic –  trupul mi l-am biciuit cu rasul si ocara tuturor salbaticelor mele ganduri aspre da de foc “.

Volumul incepe cu un scurt istoric, incepand cu relatarile Sfantulului Atanasie „ cel Mare” din Alexandria, care este extrem de impresionat la citirea cuvintelor din Sfintele Evanghelii, si din Faptele Apostolilor: „Daca vrei sa fii desavarsit, du-te de vinde ce aio, da la sapraci, si vei avea o comoara in cer! Apoi vino, si urmeaza-Ma”. (Matei  19,21).

Volumul se incheie cu admirabile retete traditionale din bucataria monastica, savuroase bucate pe care le prepara atunci cand sunt dezlegari la ulei si la vin. Volumul poate fi  un admirabil dar, oferit iubitorilor de frumos si de spiritual.

 Autor; Radu Lungu
Anul publicarii; 2013
Format; 100 x 240 mm
Nr. pagini;; 416

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0364 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.