Dreptul finantelor publice. Drept fiscal (Volumul II)

Dreptul finantelor publice. Drept fiscal (Volumul II)
Preț: 88,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2008

DESCRIERE

Dreptul finantelor publice. Drept fiscal (Volumul II) de Mircea Stefan Minea. Dreptul fiscal confera cadrul legal in care se poate utiliza instrumentul specific (fiscalitatea) prin care se pune in aplicare politica fiscala a unui stat si/sau a unei comunitati de state ... intrucat: politica fiscala reprezinta arta determinarii si implementarii caracteristicilor generale ale veniturilor bugetare care trebuie sa fie in masura a conferi prelevarilor obligatorii vigoarea si, in acelasi timp, supletea (elasticitatea) necesare asigurarii unei colectari corespunzatoare a veniturilor publice destinate acoperirii nevoilor generale si comune atat la nivel central si la nivel local (in ceea ce priveste fiecare stat in parte), dar si intr-un cadru mai larg (cel al Comunitatii Europene, de pilda).
Fiscalitatea, reprezentand instrumentul prin care se pune in aplicare politica fiscala, este - in fapt - sistemul prin intermediul caruia se realizeaza redistribuirea venitului national (sau comunitar), constituindu-se veniturile bugetare (colectate - in temeiul legii - sub forma de impozite, taxe, contributii etc.).
Dreptul fiscal este ansamblul normelor juridice edictate in scopul asigurarii cadrului legal (necesar a fi impus) pentru dirijarea si sustinerea raporturilor sociale care se deruleaza pe fluxul constituirii resurselor banesti publice.
Ca materie de studiu, dreptul fiscal reprezinta continuarea fireasca a analizei reglementarii de detaliua unora dintre prevederile legale alcatuind dreptul financiar, continute in principal in cele doua corpus-uri legislative: Codul fiscal si Codul de procedura fiscala, dar si in alte importante acte normative (interne si comunitare).
Al doilea volum - structurat pe trei parti - trateaza problematica privind: teoria generala a impozitelor si a taxelor, reglementarea actuala a principalelor categorii de impozite si taxe, precum si procedura fiscala. Continand analize ample ale principalelor reglementari fiscale romanesti si comunitare, imbogatite prin evocarea si prezentarea celor mai reprezentative puncte de vedere exprimate in doctrina, prin statuari jurisprudentiale perene, precum si prin sublinierea unor repere (comparative) ale fiscalitatii din alte state membre ale Uniunii Europene, lucrarea de fata este utila tuturor categoriilor de persoane interesate de domeniu: studenti, masteranzi, doctoranzi/cercetatori, practicieni ... juristi, economisti, politologi, sociologi etc.Autor: Mircea Stefan Minea, Cosmin Flavius Costas
Pagini: 336
Anul aparitiei: 2008
Tip coperta: Necartonata  

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0611 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.