Dreptul finantelor publice. Drept financiar (Volumul I)

Dreptul finantelor publice. Drept financiar (Volumul I)
Preț: 68,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2008

DESCRIERE

Dreptul finantelor publice. Drept financiar (Volumul I) de Mircea Stefan Minea. Primul volum al lucrarii"Dreptul finantelor publice", intitulat"Drept financiar", este consacrat unei analize a problematicii dense si complexe a finantelor publice, la inceputul anului 2008. Lucrarea abordeaza patru domenii distincte, fiecare cu particularitatile sale: finantele nationale, finantele locale, finantele asigurarilor sociale si finantele comunitare. In partea consacrata finantelor publice nationale, sunt prezentate, intr-o forma sistematizata, principalele prevederi legale referitoare la principalii actori institutionali din sfera finantelor publice, sistemul bugetar si procesul bugetar, imprumutul public si controlul financiar.
De data mai recenta, domeniul finantelor publice locale este probabil cel mai efervescent domeniu al finantelor publice, atat in Romania, cat si la nivel european si international. In acest context, abordarea elementelor de drept comparat, care privesc autonomia financiara a comunitatilor locale cat si analiza raportului dintre fiscalitatea locala si dreptul comunitar, se dovedesc de o reala utilitate. Finantele asigurarilor sociale nu puteau fi ignorate, in conditiile in care contributiile sociale obligatorii asigura aproape o treime din veniturile bugetare anuale colectate de stat. In fine, de o tratare distincta beneficiaza finantele publice comunitare, o materie importanta pentru fiecare cetatean de la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Avem incredere ca prezenta lucrare se va dovedi un instrument util atat pentru studentii facultatilor de drept, administratie publica sau stiinte economice, cat si pentru teoreticienii si practicienii dreptului.Autor: Mircea Stefan Minea, Cosmin Flavius Costas
Pagini: 336
Anul aparitiei: 2008
Tip coperta: Necartonata

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0494 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.