Dan Drosu Saguna, Spalarea banilor. Elemente de teorie si practica judiciara. Editia 2

Dan Drosu Saguna, Spalarea banilor. Elemente de teorie si practica judiciara. Editia 2
-15%
Preț: 50,92 lei
59,90 lei (-14,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 492

DESCRIERE

Fenomenul spalarii banilor, din punct de vedere juridic, este foarte putin cercetat in stiinta penala romaneasca. Lucrarea este axata mai mult pe aspecte practice, de investigare a infractiunii de spalare a banilor din punct de vedere al procurorului, iar in baza acesteia pot fi create noi posibilitati pentru aplicarea si folosirea reala a datelor stiintifice, in scopul eficientizarii metodelor folosite de autoritati.
 
Se urmareste evolutia legislatiei nationale raportata la evolutia legislatiei internationale si europene si la practica Curtii Europene a Drepturilor Omului, punandu-se accent pe interpretarea legislatiei in practica judiciara referitoare la sanctionarea autonoma a infractiunii de spalare a banilor si la confiscarea extinsa ca mijloc de aplicare a principiului potrivit caruia criminalitatea nu aduce venituri.

Despre editia 2

Editia 2 aduce numeroase elemente noi, unele de mare complexitate. Sunt prezentate solutiile jurisprudentiale pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie (hotarari preliminare pentru dezlegarea unor probleme de drept sau recursuri in interesul legii) sau de Curtea Constitutionala, precum si jurisprudenta recenta a instantelor nationale. De asemenea, lucrarea  analizeaza detaliat aspecte de noutate in cadrul reglementarilor europene (Directiva 2015/849/UE, Directiva 2014/42/UE), dar si implicatiile aparitiei monedei Bitcoin.

Din cuprins

    evolutia legislatiei Romaniei in domeniul prevenirii si combaterii spalarii banilor
    domeniul de aplicare al infractiunii de spalare a banilor
    achizitionarea de obiecte de lux si/sau de bunuri imobiliare
    investigarea financiara a faptelor de spalare de bani de catre unitatile financiare de informatii
    sechestrarea si confiscarea bunurilor provenite din savarsirea de infractiuni
    efectul spalarii banilor asupra sectorului real (sectorului de productie a bunurilor si serviciilor)

Puncte forte

    pronuntat caracter practic
    abordare interdisciplinara
    se urmareste evolutia legislatiei nationale raportata la evolutia legislatiei internationale si europene si la practica CEDO
    ample referinte bibliografice
    index alfabetic

Despre autori

Remus JURJ-TUDORAN este doctor in drept, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Dan Drosu SAGUNA este profesor universitar doctor, titular al disciplinelor: Drept financiar si fiscal; Drept bancar si valutar, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti si profesor asociat la mai multe universitati si institutii universitare, cum ar fi Universitatea Ecologica, Universitatea„Titu Maiorescu”, Universitatea„Romano-Americana”, precum si conducator de doctorat in Drept fiscal. Din 2010 este Directorul Institutului Notarial Roman.
 
 
Nr. de pagini: 492
Anul aparitiei: 2016

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0519 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.