Comunicarea in consumul de droguri - Cine, cum, de ce? (Daniela Simache)

Comunicarea in consumul de droguri - Cine, cum, de ce? (Daniela Simache)
-23%
Preț: 34,65 lei
45,00 lei (-23%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 2 - 4 zile lucratoare
Editura:
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cand am decis sa scriu aceasta carte am privit-o ca o finalizare a unui proiect personal-teza de doctorat. Am vrut ca in acest fel sa impartasesc celorlalti intrebarile pe care mi le-am pus si raspunsurile pe care le-am gasit (pana acum) despre tinerii care consuma droguri:

- Despre cine sunt ei: au sau nu profiluri psihologice si paternuri comportamentale diferite fata de cei care nu sedrogheaza ?

-  Despre ce fac ei: cum ajung, in mod practic, sa incercedrogurile? si pentru ce fac asta in mod repetat? Cum relationeaza cu cei din jur (consumatori sau nu)? Dar cu ei insisi ?

- Si mai ales despre ce inseamna drogul pentru cei care se drogheaza: un mod(mai mult sau mai putin adecvat) de exprimare a nevoilor autentice sau o cale de evitare a contactului ce realitatea? este el normalitate sau devianta ? o optiune de viata definitiva sau una reversibila? in ce fel se pot distanta ei fata de aceasta optiune?

Constientizarea faptului ca modul in care am relationat cu acesti tineri si am realizat intregul demers de cercetare este mult perfectibil, precum si unele evenimente personale au facut ca momentul aparitiei cartii sa fie amanat de cateva ori.

Acum, cand continutul tezei si-a gasit in sfarsit o forma publicabila, realizez ca nu acesta este sfarsitul. Dimpotriva, este momentul unui nou inceput.

Pentru ca ideile si cautarile de pana acum au nevoie sa fie continuate si dezvoltate in profunzime pentru a se putea ajunge la lucrurile esentiale. Adica la nucleul comunicarii cu ei insisi a tinerilor toxicomani. Si la specificul comunicarii lor cu cei din jur: ce si in ce fel transmit nevoile si asteptarile proprii; impactul pe care lumea inconjuratoare il are asupra lor si felul in care inteleg la randul lor ceea ce li se transmite de catre ceilalti.

Pentru ca cei 12 ani petrecuti in domeniul adictiilor mi-au facut sa inteleg ca intelegerea acestora necesita un drum lung, ce nu poate fi parcurs decat prin efortul comun al specialistilor si prin renuntarea lor la ideile preconcepute fata de cei care se drogheaza.

Daniela Simache,

Decembrie 2009


Psiholog clinician specialist cu drept de practica autonoma si psihoterapeut analist tranzactional (CTA) in supervizare acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania. Formarea sa mai cuprinde numeroase stagii de: terapie cognitiv-comportamentala, gestaltterapie si psihoterapie integrativa. Este membru in Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala (ARAT) din anul 2003. Are o bogata experienta in domeniul psihologiei clinice a adictiilor. Incepand din anul 1997 a lucrat ca psiholog in Sectia XVI Toxicomanii a Spitalului de Psihiatrie„Alexandru Obregia” si la Centrul de Postcura pentru Toxicomani Balaceanca; a facut parte din prima echipa a Centrului de Prevenire si Consiliere Antidrog sector 4 Bucuresti, pe care a coordonat-o in 2004 si a participat (intre 1999-2009) in cadrul organizatiei nonguvernamentale ALIAT (Alianta pentru Lupta Alcoolismului si Toxicomaniilor) la proiecte de prevenire, de interventie si de formare. In decursul anilor a scris (singura sau in colaborare) mai multe lucrari si comunicari stiintifice referitoare la integrare sociala, educatie alternativa, marginalizare si devianta, printre care:“Abordarea familiei persoanei dependente de droguri-terapia familiala”(2001),“Efectele ale utilizarii intensive ale computerului asupra comportamentului” (2001, coautor L. Banica),„Modificari ale imaginii de sine la consumatorii de droguri” (2008) si„Pozitia marginala a tinerilor dependenti de droguri” (2008). In octombrie 2008 a infiintat impreuna cu Sorina Vrana clinica ESENTIAL PSY. In acest cadru promoveaza in mod flexibil implicarea personala in decizii si comportamente, astfel incat toti oamenii sa poata atinge o stare de bine, armonie si echilibru interior


Anul aparitiei: 2010
Nr. pagini: 355

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0340 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.