Caile extraordinare de atac in materie penala - Aspecte teoretice si jurisprudenta in materie

Caile extraordinare de atac in materie penala - Aspecte teoretice si jurisprudenta in materie
-15%
Preț: 14,45 lei
17,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Caile legale de atac in materie penala sunt remedii procesuale menite sa repare erorile existente in hotararile penale. Aceste cai de atac sunt clasificate in: cai ordinare de atac (apelul si recursul) si cai extraordinare de atac (contestatia in anulare, revizuirea si recursul in interesul legii).

Caile legale extraordinare de atac in materie penala sunt mijloace prin care se realizeaza o reexaminare a hotararilor penale nelegale ramase definitive. Ele pot fi exercitate intr-un numar restrans de cazuri, nu produc de drept un efect suspensiv, sfera titularilor care le pot folosi este restransa, termenul de introducere in general este mai lung, iar competenta lor de solutionare difera de la caz la caz.

Aspectele de reglementare legala a cailor extraordinare de atac si jurisprudenta in materie, sunt prezentate in scopul cunoasterii si aplicarii lor corecte de catre practicienii dreptului, precum si de studentii facultatilor de drept.

 
Autorii
Despre autor

Theodor Mrejeru
Bogdan Mrejeru


Anul publicarii: 2008
Pagini: 229
Editia: I

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0446 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.