Probele in procesul penal. Aspecte teoretice si jurisprudenta in materie

Probele in procesul penal. Aspecte teoretice si jurisprudenta in materie
Preț: 43,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2010

DESCRIERE

Cea mai insemnata activitate a organelor judiciare si a partilor este consacrata administrarii tuturor probelor necesare si aprecierii lor complete si juste, in vederea cunoasterii faptelor, a modului lor real in care sunt expuse.

Aceeasi importanta este acordata probelor si mijloacelor de proba de cercetarea stiintifica, care consacra problemelor probatiunii numeroase studii de drept procesual penal, de psihologie judiciara, medicina legala.

Sistemul probator, ca ansamblu de norme juridice care reglementeaza probele si mijloacele de proba, are o influenta hotaratoare in infaptuirea justitiei penale. Fiind un mijloc de cunoastere a faptelor ce s-au petrecut in realitatea obiectiva, probele dau posibilitatea cunoasterii fenomenelor din natura si societate, in raport de nivelul cunostintelor si de interesul manifestat pentru aflarea adevarului.

Materia probelor si mijloacelor de proba formeaza un capitol de mare importanta, incat fara cunoasterea solutiilor privind probele si mijloacele de proba nu este de conceput realizarea functiilor si finalitatilor procesului penal.

Intr-adevar, de modul de abordare a aspectelor legate de probe si mijloacele de proba (si, desigur, si a procedeelor probatorii) depinde un proces echitabil care este de esenta justitiei intr-o societate civilizata, in orice stat de drept.Autor: Theodor Mrejeru, Bogdan Mrejeru
Editia    a II-a
Anul aparitiei: 2010
Nr. pagini    365
Format    A5

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0451 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.