Bacalaureat 2012 si 2013. Literatura romana, comentarii literare (Pe baza textelor din 20 de manuale alternative)

Bacalaureat 2012 si 2013. Literatura romana, comentarii literare (Pe baza textelor din 20 de manuale alternative)
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Bacalaureat

DESCRIERE

Literatura romana, comentarii literare - In conformitate cu,, Programa pentru examenul de bacalaureat 2013" si cu manualele in vigoare.

- Comentarii Literare
- Sinteze
- Planuri de idei
- Scheme recapitulative
- Teorie literara

CUVANT INAINTE

Lucrarea"Literatura romana. Comentarii literare" constitute o in vita fie la redescoperirea liter aturii romane -expresie sublima a geniului national s. i factor de integrare in universalitate.
Conceputa ca tin ghid recapitulativ, unitar si sintetic pentru pregatirea examenului de bacalaureat 2013, lucrarea a fost alcatuita pe baza textelor literare selectate din douazeci de manuale alternative, valabile pentru anii qcolari 2009-20JO, 2010-2011, 2011-2012 si 2012-2013.

In interiorul parfilor 1-1V, lucrarea a fost structurata pe principiul cronologic, fapt care le permite cititorilor sa urmareasca evolufia unor specii literare si sa incadreze fiecare scriitor intr-un curent literar.

Avand in vedere prevederile programei, dar§i modul in care an fost alcatuite subiectele pentru proba orala, in anii trecufi, ofertele de interpretare asigura urmatoarele confinuturi: tema operei, elemente de compozifie (incipit, final, secvenfe narative/poetice, titlu, tehnici compozi(ionale), construcfia subiectului, caracterizarea personajelor, perspec-tiva narativa, particularitafi de limbaj, imaginar poetic, incadrarea unei opere intr-o specie literara.
Conceptele operafionale ca si trasaturile specifice unor curente literare an fost definite/explicate in interiorul comentariilor literare.
In cazul operelor epice sau dramatice aufost alcatuite fiplanuri de idei (care pot avea si caracter recapitulativ).
Prevederile noii programe de bacalaureat au impus§i introducerea unor capitole sintetice privind curentele culturale/literare din diferitele etape ale evolujiei literaturii romane:   umanismul cronicarilor,   iluminismul,   romantismi eminescian, criticismul junimist, modernismul lovinescian.
Tabelul sinoptic de la sfarsitul lucrarn cuprinde o Us de concepts operajionale, cu elementele lor defmitorii si opererele care pot servi ca suport al argumentarn.
Lucrarea"Literatura romana. Comentarii literare"  poate  fi  folosita   atdt  pentru   pregatirea   examenului bacalaureat, cat si in activitatea curenta, la clasa.

Pentru ambele etape, le urez cititorilor sa aiba mar insemnate succese!

AUTO AREA


Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 430

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0519 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.