Amvon. Vol. III - Predici si meditatii la vietile sfintilor

Amvon. Vol. III - Predici si meditatii la vietile sfintilor
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 584
Format: 14.5x21 cm

DESCRIERE

Cartea autorului Dumitru Cobzaru „Amvon. Vol. III - Predici si meditatii la vietile sfintilor" de la editura RENASTEREA

Evanghelistul Matei spune adresantilor Evangheliei sale ca Mantuitorul Iisus Hristos, atunci cand vorbea, \\"spunea\\" si \\"transmitea\\". Spunea, invatand, si transmitea har, predicand! Aceasta este si concluzia cu care el incheie, in Evanghelia sa, reactarea Predicii de pe Munte a Mantuitorului Hristos: \\"Iar cand Iisus a sfarsit cuvintele acestea, multimile erau uimite de invatatura Lui, ca ii invata ca unul care are putere, iar nu cum ii invatau carturarii lor\\" (Mt 7, 28-29). Asadar, cuvantul lui Iisus avea putere si autoritate. El nu suna doar, ci misca inimi, biciuia moravuri si caractere indoielnice (cf. Mt 23), transforma vieti.
Asa se face ca toate cuvantarile si dialogurile Sale se incheie cu un mesaj exprimat direct sau indirect. In acest mod, isi actualiza, de fapt cuvantul. Altfel, ar fi ramas unul rostit nu si auzit. Cuvantul auzit este doar acela care transmite un mesaj. Cel neactualizat, este doar unul ascultat. Tocmai la nevoia auzirii si a priceperii, nu a ascultarii, acestui mesaj actualizat al cuvantului Sau se referea la Iisus atunci cand, imperativ, a rostit: \\"Cine are urechi de auzit, sa auda\\"! (nu sa asculte!)(Mt 13, 9)


ISBN: 978-606-607-243-4

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1491 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.