Activitatea bancara. Sisteme, operatiuni si practici

Activitatea bancara. Sisteme, operatiuni si practici
-20%
Preț: 31,92 lei
39,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 2 - 4 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Activitatea bancara de Bogdan Capraru. In ultimele decenii, institutiile financiar-bancare au avut un rol primordial in derularea activitatii economice, fiind atat la baza„urcusurilor”, cat si a„coborasurilor” ciclurilor economice. Ele au devenit parte din cotidian, devenind indispensabile pentru fiecare individ.
Detalii: Activitatea bancara. Sisteme, operatiuni si practici.
Continutul sau cuprinde aspecte legate de particulari-tatile sistemelor bancare din diferite tari, tipurile de institutii financiar-bancare, rolul bancilor in economie, competitia bancara, specificul organizarii si derularii activitatii bancare, caracteristicile operatiunilor si tehnicilor bancare, elemente de informatica bancara, precum si aspecte legate de istorie si cultura bancara. Abordarea activitatii bancare este realizata atat la nivel microeconomic, cat si la nivel macroeconomic.
Lucrarea surprinde caracteristicile sistemelor bancare din patruzeci si cinci de tari de pe toate continentele: SUA, Japonia, tarile membre si candidate la Uniunea Europeana, tarile membre AELS, tari emergente. De asemenea, lucrarea trateaza si tendintele si mutatiile survenite in activitatea bancara din ultimele decenii, in special cele legate de efectele crizei financiare americane din prezent. Astfel, sunt analizate o serie de implicatii ale crizei financiare actuale asupra sistemelor bancare din lume, precum si asupra sistemului bancar romanesc, ultimul capitol fiind dedicat acestuia. Nu in ultimul rand, lucrarea abordeaza problematica bancilor islamice, institutii care se individualizeaza prin principiile care stau la baza functionarii lor si printr-o evolutie ascendenta la nivel mondial.
Fiecare capitol cuprinde, la inceput, obiectivele urmarite, cuvintele cheie, iar la final un set de intrebari, exercitii de analiza si interpretare, aplicatii si teste grila, precum si o bibliografie recomandata, astfel incat procesul de fixare a cunostintelor si de formare de deprinderi sa fie cat mai facil si temeinic. Pe parcursul lucrarii exista o serie de casete text si scheme, prin care se aduc in prim plan o serie de simplificari si cazuri.


Data aparitiei: 05 Mar 2010
Nr pagini : 304

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0427 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.