Yoga daoista. Alchimie si nemurire

Yoga daoista. Alchimie si nemurire
-20%
Preț: 25,60 lei
32,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Yoga

DESCRIERE

 Potrivit inteleptilor din China antica, yoga daoista include alchimia spirituala si are drept scop biruinta asupra mortii. Volumul de fata este o traducere a tratatului Secretele Cultivarii Naturii Esentiale si Vietii Vesnice scris de maestrul daoist Zhao BiChen, si contine o expunere cuprinzatoare a yogai daoiste impreuna cu indrumarile date de predecesori, care pot fi studiate si practicate de discipolii moderni. Cartea consta din saisprezece capitole care ne invata cum sa ne antrenam in alchimia spirituala de la inceput pana la sfarsit, pentru a depasi ceea ce este muritor si sa ajungem la starea divina de nemurire.

In tratatul Yoga daoista - Alchimie si nemurire este prezentat pentru prima oara un curs complet de Yoga daoista impreuna cu instructiunile vechilor Patriarhi si Maestri Iluminati, astfel incat orice om interesat sa poata practica invatatura de la inceput pana la sfarsit.

Pe scurt, aceasta metoda consta in oprirea scurgerii Fortei Generative, care este inerenta oricarui om, astfel ca ea sa fie retinuta in corp pentru a fi purificata si transmutata in vitalitatea pozitiva pentru restaurarea Spiritului Originar  care a existat inainte ca lumea actuala sa fi luat fiinta, Spirit care se poate reintoarce la primul sau stadiu nemuritor.

Conform acestei invataturi, nu este nevoie ca adeptul sa astepte pana ce, dupa moarte, va dobandi nemurirea, deoarece el o poate atinge in timpul vietii sale prezente si se poate bucura de beatitudinea netarmurita din Marele Vid in care el va aparea in nenumarate Corpuri de Transformare pentru a-i elibera pe oameni de suferinta vietii pamantesti. Chiar daca se teme sa atinga acest ultim tel, el poate cel putin sa se bucure de o viata lunga, lipsita de boli (asa cum explica autorul in cartea Secretele meditatiei chineze).

Invatatura a fost pastrata timp de patruzeci si sapte de secole pana in prezent si adeptii sai sunt inca numerosi in Orientul Indepartat.

 

Cuprins

Prefata 5

Capitolul I

Fixarea Spiritului In Cavitatea sa Originara 15

Capitolul II

Caldarea Microcosmica si Cuptorul 25

Capitolul III

Curatirea celor Opt Canale Psihice 41

Capitolul IV

Adunarea Agentului Alchimic Microcosmic Exterior 49

Capitolul V

Focurile Repezi si Focurile Incete 67

Capitolul VI

Adunarea Agentului Alchimic Microcosmic Interior 93

Capitolul VII

Mentinerea In Centru pentru a realiza Unitatea Cerului si Pamantului 99

Capitolul VIII

Scufundarea Spiritului In Campul Elixirului 115

Capitolul IX

Respiratia Nemuritoare sau Roata Legii ce se Invarteste de la sine 127

Capitolul X

Metoda de adunare a Vitalitatii 143

Capitolul XI

Conducerea Elixirului Nemuririi In Caldare 155

Capitolul XII

Prepararea Elixirului Nemuririi 171

Capitolul XIII

Adunarea Agentului Alchimic macrocosmic pentru Strabaterea Finala 183

Capitolul XIV

Formarea Fetusului Nemuritor 197

Capitolul XV

Iesirea [din Fetusul Nemuritor] 209

Capitolul XVI

Aparand In Spatiu 225

Glosar de termeni alchimici 229

Glosar chinez de termeni alchimici daoisti 263

Lu K'uan Yu - scurta biografie 2811


Traducator: Mircea Iacobini
Anul aparitiei: 2013
Format: 13x20 cm
Nr pagini: 288

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0470 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.