Willy Barral, Corpul copilului ne vorbeste - Istoria parintilor se reflecta in simptomele copiilor

Willy Barral, Corpul copilului ne vorbeste - Istoria parintilor se reflecta in simptomele copiilor
-15%
Preț: 32,30 lei
38,00 lei (-15%)
Disponibilitate: IN STOC
Timp procesare: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Altele

DESCRIERE

Corpul copilului ne vorbeste - Istoria parintilor se reflecta in simptomele copiilor. Pornind de la o afirmatie a lui Françoise Dolto, unul dintre mentorii sai, privind influenta istoriei parintilor asupra corpului copilului, Willy Barral construieste in aceasta carte un adevarat sistem explicativ al cauzelor nevazute si neimaginate care se afla la baza tulburarilor psihosomatice ale celor mici, inca din perioada prunciei.
In momentul in care apare un copil in viata noastra, nu ne dorim decat sa fie sanatos, fericit, sa nu intampine, pe cat posibil, niciun obstacol. Problemele ne iau insa pe nepregatite, ne simtim confuzi si neputinciosi. Ce ar fi trebuit sa stim, insa nicio carte nu ne-a facut cunoscut, este impactul pe care existenta noastra inainte de concepere si cea din timpul sarcinii il au asupra sanatatii copilului. Este vorba nu despre alimentatie, ci despre tot ce compune existenta viitorilor parinti: fizic, psihologic, relatiile cu ceilalti, deciziile luate in cadrul cuplului, neintelegeri de familie nerezolvate, conflicte latente.

Pornind de la o afirmatie a lui Françoise Dolto, unul dintre mentorii sai, privind influenta istoriei parintilor asupra corpului copilului, Willy Barral construieste in aceasta carte un adevarat sistem explicativ al cauzelor nevazute si neimaginate care se afla la baza tulburarilor psihosomatice ale celor mici, inca din perioada prunciei. Barral recurge la experienta sa clinica, alaturi de copii autisti, si la cea ulterioara, de psihanalist, transpunand informatia intr-o lectura extrem de placuta. Cartea contine o succesiune de dialoguri intre psihanalist si pacient, din care se deduc limpede concluziile autorului, cititorul avand ocazia de a face singur aceleasi constatari.

„Imaginea inconstienta a corpului“, noteaza Dolto,„este in intregime axata pe dorinta– care se situeaza la distanta egala intre viata si moarte– insa focalizarea creatoare a dorintei intregii omeniri este comunicarea cu celalalt.“
• Willy Barral, Corpul copilului ne vorbeste

„O carte care, inainte de toate, se adreseaza publicului larg, crutata fiind de jargonul specializat in care se refugiaza atatia psihologi, acel limbaj aproape neinteligibil pentru neinitiati; o carte care demonstreaza oricui, prin cuvinte obisnuite, dar pline de emotie si de intreaga incarcatura a unei experiente indelungate, ca latura pur umana a tuturor celor suferinzi– si a tuturor celor care ofera ingrijire– este esentiala in orice activitate terapeutica.“

Nr. de pagini: 296
Anul aparitiei: 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0730 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.