Vremuri zbuciumate

Vremuri zbuciumate
-5%
Preț: 19,00 lei
20,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

– Te sumetesti impotriva Dom-nului Tarii si a Voievodului tau, vistiernice Iane si s-ar putea afla cu  ma re primejduire.
– Voievodul Tarii peste vointa noastra, Maria Ta, caci ti–am stat impotriva cu sabia–n mana la Jilistea, la Braila, la Bucuresti, la Cahul, la Tighina, la Cetatea Alba si mai apoi la Roscani, unde prin stramb juramant l-ai dat mortii pe Ion Voievod, la intelegere cu Cighaleg Pasa. Daca paganii te–au suit in Domnia Moldovei, de ce ne ceri domniilor noastre sa–ti stam de sprijin pentru nevointa paganilor, caci noi le–am aratat potrivnicia noastra?
– Destul, vistiernice Iane! Iti pui capul in primejduire de moarte.
– Pentru adevar, Maria Ta?
– Intrecut–ai masura, vistiernice, iar ingaduinta Domniei Mele nu-si mai afla strunirea!
– Ai adus nenorocire asupra Moldovei si ai lasat–o la indemana celor care te–au aburcat in Scaunul Tarii, dupa cum s–a aflat poftirea Mariei Tale, ai ingaduit tatarilor s–o prade si s–o arda pana mai jos de Cetatea Romanului, iar acum te vaiti ca nu mai poti ostoi lacomia paganului? Au nu aveai stiinta despre toate acestea?

Autorul


Anul aparitiei: 2011     
Format: 20X12 cm    
Nr. pagini: 224  

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

19,00 lei
20,00 lei (-5%)
28,50 lei
30,00 lei (-5%)
23,75 lei
25,00 lei (-5%)
Created in 0.0404 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.