Votca-Cola

Votca-Cola
-20%
Preț: 19,20 lei
24,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-669-305-
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 208
Format: 14×22 cm
Categoria: Proza Diversa

DESCRIERE

Votca-Cola

Prezentare:

Byblos

Prozele tinerei Irina Denejkina, „un Trainspotting à la russe“, după cum au fost supranumite, vorbesc — cu o francheţe şocantă şi o violenţă cuplată cu candoarea şi sordidul — despre sex, votcă şi droguri, despre MTV, McDonalds şi familia Simpson, despre rock’n roll şi internet, despre Rusia de azi ce se vrea capitalistă şi o întreagă generaţie de adolescenţi prinşi în deriva tranziţiei.

„Literatură de mare calitate, cu ecouri din Salinger şi Hemingway.“
Expert

„Cu siguranţă, Denejkina scrie ca o persoană care candidează cu succes la pana unui enfant terrible: heroină, sex fără prejudecăţi, The Verve… Dar ea ne vorbeşte totodată despre un romantism crud, despre extazul fizic şi — cu o sensibilitate acută — despre fascinaţia mor­bidităţii, stângăcia şi dureroasa conştiinţă de sine a vârstei adolescenţei.“
The Observer
În iunie 2002, la nici douăzeci de ani, Irina Denejkina devenea peste noapte o celebri­tate în momentul când manuscrisul său era „pescuit“ de pe internet şi nominalizat la prestigiosul Pre­miu Na­ţional Bestseller al Ru­si­ei. Tra­dusă la scurt timp în douăsprezece limbi şi publicată de case editoriale de renume, autoarea a cucerit rapid presa internaţională, care a descoperit în anonima studentă la jurnalism din Ekaterinburg un fel de wunderkind al generaţiei post-perestroika şi o voce definitorie a literaturii pop în Rusia post-sovietică.

„Irina este vocea suburbiilor, eroina unei ge­neraţii ai cărei părinţi au rămas orfanii socialis­mului. Ea a învăţat lecţia unei variante crude şi dure a capitalismului. «Nimeni nu datorează nimic nimănui» — aceasta este mantra obse­sivă a personajelor ei.“
La Stampa

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0917 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.