Viitorul federalist al Europei. Comunitatea Europeana de la origini pana la Tratatul de la Lisabona

PRP: 39,95 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 33,56 lei
Diferență: 6,39 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010

DESCRIERE

In viziunea lui Dusan Sidjanski, federatia este singura forma  de organizare care poate asigura unitatea in diversitate, autonomia si mai ales identitatea statelor si regiunilor, contracarind tendintele nationaliste si miscarile separatiste. Studiu aprofundat al istoriei Uniunii Europene si axat pe vocatia federalista a comunitatii europene, volumul a fost completat, la editia in limba romana, cu doua studii despre perioada post-Maastricht si Tratatele de la Amsterdam si de la Nisa, respectiv despre Tratatul de la Lisabona. Viitorul federalist al Europei se adreseaza studentilor si specialistilor din domeniul integrarii europene, precum si tuturor celor interesati de procesul ce a stat la baza structurii la care a aderat si Romania.


Cuprins: Procesul indelungat de maturizare a proiectelor europene: de la Uniunea Paneuropeana la Congresul de la Haga• O initiativa gaullista: Proiectul Fouchet (1960-1962)• Parlamentul European: structura si functii• Un moment decisiv: Actul Unic European (1987)• Globalizare versus diferentiere• Comunitatea in fata crizelor externe• Perioada post-Maastricht si Tratatele de la Amsterdam si NisaAUTOR: Dusan Sidjanski
ANUL APARITIEI: 2010
NUMAR PAGINI: 416
FORMAT: 160x235

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3309 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.