Viata lui Isus (Traducere, Alexandru Marcu)

Viata lui Isus (Traducere, Alexandru Marcu)
-15%
Preț: 8,50 lei
10,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Religie

DESCRIERE

Viata lui Isus, lucrare a celebrului enciclopedist italian Giovanni Papini (1881-1956), s-a bucurat de un imens succes editorial, fiind tradusa in numeroase limbi.AUTORUL CATRE CITITOR

De cinci sute de ani, cei care se dau drept"spirite libere", deoarece au parasit randurile Militiei crestine pentru Ocne, se dau In vant sa-I rapuna pe Isus a doua oara. Sa-I omoare In sufletul oamenilor.

Abia ce s-a parut ca a doua agonie a lui Cristos se stingea In rasuflarile-i de pe urma, necroforii s-au si aratat. Bivoli Increzuti, luand bibliotecile drept staule; creiere aerostatice, crezand ca ating tortile cerului urcandu-se In balonul zburator al filosofiei; profesori Imbatati ca niste satiri de fatala filologie si de metafizica se Inarmara - Omul voit-a! - ca tot atati cruciati, Impotriva Crucii. Anumiti panglicari Incercara a dovedi In ruptul capului, cu o fantezie de care i-ar fi fost rusine faimoasei Radcliffe, ca povestirea Evangheliilor ar fi o legenda cu ajutorul careia cel mult de s-ar putea Injgheba o viata obisnuita a lui Isus, care-a fost de-o treime prooroc, de-o treime negromant si de cealalta treime razvratitor de noroade; ca n-a savarsit minuni, afara de vindecarea hipnotica a catorva obsedati; ca n-a murit pe cruce, ci s-a trezit In Inghetul mormantului si se arata iarasi oamenilor, cu aere misterioase, spre a-i face sa creada ca ar fi inviat. Altii dovedeau, ca doua si cu doua patru, ca Isus ar fi un mit nascocit pe vremea lui August si a lui TIberiu; ca toate Evangheliile n-ar fi decat o peticire nedibace de texte profetice. Altii il Infatisara pe Isus ca pe-un eclectic vantura-Iume, care Invatase carte pe la Greci, pe la Budisti si Esseni, innadindu-si cum putuse mai bine plagiatele, spre a se da drept Messia Israelului. Altii facura
din el un umanitarist maniac, premergator al lui  Rousseau si al divinei Democratii: om admirabil, pentru timpul sau, dar care astazi si-ar cauta de sanatate ca un alienist. Altii, In sfarsit, ca s-o ispraveasca odata si bine reluara ideea mitului si, batand campii cu tot felul de comparatii, trasera concluzia ca Isus nu se nascuse niciodata, In nici o parte a lumii.


Anul aparitiei: 2012
Nr. pagini: 473 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Viata lui Isus (Traducere, Alexandru Marcu)

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

6,50 lei
10,00 lei (-35%)
25,16 lei
29,95 lei (-15,99%)
20,96 lei
24,95 lei (-15,99%)
13,50 lei
15,00 lei (-10%)
15,08 lei
17,95 lei (-15,99%)
15,08 lei
17,95 lei (-15,99%)
Created in 0.0381 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.