Verboncu Ion, Management. Eficienta, eficacitate, performante

Verboncu Ion, Management. Eficienta, eficacitate, performante
-15%
Preț: 32,76 lei
38,54 lei (-15%)
Disponibilitate: IN STOC
Timp procesare: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Cursuri

DESCRIERE

Lucrarea"Management. Eficienta, eficacitate, performante" poarta semnatura unui profesor universitar, conducator de doctorat in domeniul managementului, a doi fosti doctoranzi ai acestuia, azi doctori in management, cadre didactice si manageri ai unor firme ori institutii publice din tara noastra, precum si a unui specialist cu care am mai colaborat in urma cu cativa ani, la aparitia lucrarii"Management& performante". Problematica abordata este una de mare importanta si actualitate pentru teoria si practica manageriala a organizatiilor romanesti, cu atat mai mult cu cat majoritatea lucrarilor de specialitate aparute la noi sau in strainatate se limiteaza la tratarea in exclusivitate a eficientei economice si, implicit, a performantelor economice inregistrate la nivel de organizatie.

Cum managementului i se recunoaste calitatea de principal contribuabil la obtinerea de rezultate economice deosebite - adica performante economice - este fireasca intrebarea: managementul nu trebuie sa fie performant? Daca raspunsul este afirmativ, atunci ce sunt si cum se manifesta performantele manageriale? Raspunsul incercam sa-I oferim prin parcurgerea celor cinci capitole ce dau consistenta cartii, chiar daca suntem constienti de limitele abordarii noastre.
In orice tip de organizatie - firma privata, companie de stat, organizatie publica - se deruleaza procese de munca prin care se obtin bunuri economice destinate satisfacerii unui segment al nevoii sociale. Artizanii acestor procese - de management, principale sau de sprijin - sunt managerii si executantii, ce indeplinesc roluri diferite, dar interdependente. Daca managerii fundamenteaza si adopta decizii, executantii initiaza actiuni pentru operationalizarea acestora, cu sprijinul metodologie al primilor. Asemenea preocupari sunt guvernate de acelasi principiu, acela al eficientei si eficacitatii. Privit din aceasta perspectiva, managementul, ca activitate, implica eforturi si genereaza efecte, predominant calitative, necuantificabile. Exprimarea eficientei si a eficacitatii manageriale, a performantelor specifice pe care le presupun este un demers stiintific pe cat de complex, pe atat de complicat, de dificil.

Nr. de pagini: 324
Anul aparitiei: 2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0409 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.