V. A. Urechia, Din tainele vietei. Amintiri contimporane (1840-1882)

V. A. Urechia, Din tainele vietei. Amintiri contimporane (1840-1882)
-16%
Preț: 36,37 lei
43,30 lei (-16%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Literatura

DESCRIERE

Editie ingrijita, studiu introductiv, tabel cronologic, note si glosar de Leonidas Rados
 
Reunite pentru prima data in volum, memoriile lui V. A. Urechia reconstituie imaginea societatii romanesti din a doua jumatate a secolului al XIX-lea. In pagini pline de savoare, amintirile din viata de familie si din calatoriile in strainatate se intretes cu episoade din istoria autohtona sau europeana. Urechia descrie marile evenimente la care este martor– detronarea lui Mihai Sturdza, ocupatia austriaca, venirea regelui Carol I, intrarea armatei rusesti in tara, unirea principatelor– si schiteaza portretele personalitatilor istorice si culturale ale vremii, intre care Vasile Alecsandri, Mihail Kogalniceanu, I. Bratianu sau C. A. Rosetti. Cel care si-a inchinat intreaga viata culturii ne ofera astfel o marturie pretioasa despre o epoca in care destinul Romaniei si-a schimbat dramatic cursul.
 
„Rolul principal al lui V. A. Urechia este acela de pionier, de deschizator de drumuri in cultura romana, de pe urma caruia au profitat din plin generatia sa si cele ulterioare. Demersul de fata poate fi considerat si o incercare de reconfigurare a dimensiunii carturarului, de a-l face mai bine receptat de cercetatori si de publicul larg.” (Leonidas Rados)

Nr. de pagini: 552
Anul aparitiei: 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Cărți noi - Literatura

Created in 0.0444 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.