Una si multipla. Sa regandim Europa

Una si multipla. Sa regandim Europa
-20%
Preț: 17,60 lei
22,00 lei (-20%)
Disponibilitate: IN STOC
Timp procesare: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

 

    Colectia transdisciplinara„Stiinta, Spiritualitate, Societate“

    se adreseaza unui public larg, interesat de interactiunea dintre stiinta, arta,
    literatura, spiritualitate, religie si societate in secolul XXI.

    Chiar si in timpuri destul de recente, Europa a trait conflicte generate de dificultatea de a divide impartial intre entitati politice opuse teritorii locuite de un amestec intextricabil de populatii.(…) S-ar parea ca popoarelor antrenate direct sau indirect in aceste dispute interminabile li se infatiseaza aceeasi alternativa pe care, intr-un trecut mai mult sau mai putin recent, au avut-o de infruntat toate popoarele europene: sa mizeze pe nationalism si fundamentalism ori sa isi puna identitatile in valoare in contexte mai ample. Exemplul Uniunii Europene dovedeste posibilitatea— nu spunem facilitatea?— de a alege si consolida aceasta a doua cale.

    

    Gianluca Bocchi, Mauro Ceruti

    

    Gianluca Bocchi este profesor de filosofia stiintei la Universitatea din Bergamo. Este autorul unui numar mare de eseuri, articole, conferinte, carti. A publicat, intre altele, L’Europa nell’era planetaria (in colaborare cu E. Morin, 1991), Le radici prime dell’Europa (cu Mauro Ceruti, 2001), La filosofia della cura. La cura responsabile (2012) si Cervello anarchico, la cura responsabile (2012).

    Mauro Ceruti este profesor de filosofia stiintei
    la Universitatea din Bergamo si politician. Membru
    al Comitetului National pentru Bioetica, a efectuat cercetari in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei de la Geneva fondata de Jean Piaget si la Centrul de Cercetari Transdisciplinare de la Paris, (CETSAP), condus de Edgar Morin. A publicat multe lucrari, unele fiind traduse in mai multe limbi. Cateva titluri: Il vincolo e la possibilità (1986), La danza che crea. Evoluzione e cognizione nell’epistemologia genetica (1989), Evoluzione senza fondamenti (1995).
 Anul aparitiei: 2013

Numar pagini: 144

Format: 13,00× 20,00 cm

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0443 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.