Transmisiunea Mostenirii

Transmisiunea Mostenirii
Preț: 52,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 2 - 4 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2010

DESCRIERE

Volumul este dedicat Transmisiunii mostenirii  institutie fundamentala a dreptului civil, centrata in jurul dreptului de optiune succesorala .

Una dintre cauzele aparitiei acestei lucrari o constituie promulgarea noului Cod civil prin Legea nr. 287/2009, iminenta sa intrare in vigoare, impactul legislatiei comunitare si de drepturile omului asupra dreptului intern, mai cu seama caracterul obligatoriu al hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului asupra jurisprudentei nationale.

O alta cauza a constituit-o redarea pentru contemporaneitate a valorilor traditionale juridice romanesti, azi in buna parte uitate, din perioada dinainte de Marea Unire de la 1918, dar si analiza unor noi institutii ale optiunii succesorale din alte sisteme de drept european succesoral, precum acceptarea pana la concurenta activului net din dreptul francez, certificatul de mostenitor european.

De asemenea, noutatea monografiei o constituie analiza si explicarea unor probleme controversate ale optiunii succesorale sau ale petitiei de ereditate etc., dar si expunerea jurisprudentei recente in materie. Totodata, in lucrare sunt exprimate importante propuneri
 de lege ferenda.

De asemenea, monografia are pagini consistente dedicate legislatiei spatiului francofon, cu atata inraurire asupra doctrinei si jurisprudentei romanesti.

Autor    Florin Vadeanu
Data aparitie    22 Decembrie 2010
Tip coperta    Necartonata
Numar pagini    336
Format    14,5 x 21,5 cm

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0363 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.