Teoria generala a dreptului

Teoria generala a dreptului
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-115-043-
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 512
Categoria: General

DESCRIERE

Teoria generala a dreptului

Prezentare:

Astazi, ca si in secolele trecute, tehnicizarea excesiva a procesului de invatamant in domeniul juridic face necesara o teorie generala, o vedere unitara si esentiala asupra permanentelor dreptului, a formei sale necesare, caci fara aceasta abordare principiala orientativa ceea ce se obtine prin invatamantul juridic sunt tehnicieni, cu o buna cunoastere a mecanismelor juridice concrete, dar nu juristi, adica oameni care sa caute natura lucrurilor prin intermediul justitiei.
Cartea pe care o propunem astazi juristilor romani a incercat sa evite capcana acestei practicizari excesive a disciplinei si a abordat toate problemele tratate din unghiul de vedere al unei filozofii juridice, care ar putea fi calificata drept individualista si liberala. Lucrarea incearca sa ofere celor care pasesc pentru prima data pe taramul dreptului si care, cum se exprima Victor Cousin, nu-i cunosc nici harta, nici limba, un ghid elementar care sa-i ajute sa priveasca dreptul ca pe o tara a cunoasterii, nu doar a actiunii.
Celor care deja practica dreptul, ea nu are pretentia sa le ofere o viziune exhaustiva asupra juridicitatii, dar vrea sa ii indemne catre o reconsiderare a ariditatii practicii dreptului. «Sa ne silim a cugeta frumos», ne indemna Pascal. Noi credem ca acest indemn este mai necesar juristului decat oricui altcuiva, caci juristul tinde sa constranga normativ realitatea, iar grotescul unei astfel de incercari poate fi uimitor daca ea nu este dublata de intelepciune si o frumoasa armonie.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0409 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.