Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor. Informatica manual pentru, clasa a VII-a (Pascal si C++)

Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor. Informatica manual pentru, clasa a VII-a (Pascal si C++)
-10%
Preț: 22,50 lei
25,00 lei (-10%)
Disponibilitate: IN STOC
Timp procesare: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Altele

DESCRIERE

Manualul de informatica Respecta programa scolara pentru Tehnologia Informatiilor
si a Comunicatiilor din pachetul educational T.I.C. (Competente Cheie TIC in Curriculumul Scolar, 2007-2013, CNEE) si programa olimpiadei de informatica.

AMBELE LIMBAJE SUNT TRATATE: Pascal si C++

Calculatorul reprezinta cel mai important mijloc prin care putem sa ne integram in diverse grupuri de oameni, sa obtinem informatiile pe care le dorim si sa ne prezentam aptitudinile si realizarile noastre. In acest context general autorul a vrut sa prezinte notiunile absolut necesare pentru o utilizare eficienta a calculatorului. Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor (pe scurt TIC) se ocupa in primul rand de modul de functionare a calculatorului, de componentele si mijloacele necesare utilizarii eficiente a lui in cele mai diverse domenii (istorie, geografie, desen, matematica, economie, transporturi, turism, etc.).

Informatica se refera mai mult la folosirea unor aplicatii, pentru a crea alte aplicatii, utile in rezolvarea unor probleme concrete. Acest lucru este realizat cu ajutorul algoritmilor transpusi in programe prin intermediul unor medii de programare. In aceasta carte se prezinta primele notiuni legate de algoritmi si limbajele C++ si Pascal. Mediul de programare folosit pentru a verifica programele C++ este CodeBlocks, iar pentru Pascal, Free Pascal, ambele fiind utilizate si la concursurile scolare.

Autorul considera ca ambele componente prezentate (TIC si Informatica - limbajul C++ sau Pascal) au importanta lor in dezvoltarea gandirii si abilitatilor, necesare utilizarii cu succes a calculatorului.

Doru Popescu Anastasiu a absolvit Universitatea din Bucuresti in anul 1992, dupa care si-a desfasurat activitatea ca profesor de informatica la Colegiul National "Radu Greceanu" din Slatina. In toata aceasta perioada a publicat peste 15 carti (manuale si culegeri de probleme) adresate elevilor de gimnaziu si liceu, a participat la Olimpiadele Nationale de Informatica propunand in fiecare an numeroase probleme, a sprijinit organizarea de concursuri nationale si interjudetene de informatica, a participat la pregatirea loturilor olimpice si face parte din Comisia Nationala de Informatica.Autor(i): Doru Popescu Anastasiu
Anul aparitiei: 2014
Format:    16,5 x 23,5
Nr. pagini: 176

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0414 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.