Ted Andrews, Limbajul animalelor. Puterile spirituale si magice ale fapturilor mari si mici

Ted Andrews, Limbajul animalelor. Puterile spirituale si magice ale fapturilor mari si mici
-10%
Preț: 28,80 lei
32,00 lei (-10%)
Disponibilitate: IN STOC
Timp procesare: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 384
Categoria: Despre animale

DESCRIERE

Natura mi-a implinit viata. Am fost norocos sa-mi petrec o mare parte din copilarie printre paduri, iazuri, parauri si campii. Animalele intotdeauna au fost in visele si plimbarile mele. Ele m-au indrumat in deciziile pe care le-am luat in viata.

   Eu sunt o parte din natura. Facand parte din aceasta, am responsabilitatea sa stiu cat mai multe despre mediul in care traiesc. Cu cat il inteleg mai mult, cu atat ma inteleg mai bine pe mine insumi. Am ajuns intr-un punct in care incerc sa inteleg mediul in care traiesc si toate formele de viata, umana si animala, din el. Pentru unii, apar ca fiind un amator in stiintele naturii, dar eu doar incerc sa vorbesc limbajul vietii.

    Si, cu toate acestea, sunt intotdeauna uimit de minunea naturii, diversitatea ei si mai ales de ceea ce imi spune despre viata mea in timpul acestor intalniri. Caut mereu ceea ce incearca sa ma invete. Stiu ca natura ne vorbeste daca o ascultam. Fiecare animal are de spus o poveste. Fiecare floare infloreste reamintindu-ne sa fim creatori si fiecare copac sopteste, cu frunzele sale fosnitoare, secretele vietii.

Cuprins:

INTRODUCERE... 9
   DESPRE INVATAREA LIMBAJULUI ANIMALELOR... 9

   PARTEA INTAI• SIMBOLURILE DIN NATURA... 13

CAPITOLUL UNU... 15
   ROLURILE SPIRITUALE SI MAGICE ALE NATURII... 15
CAPITOLUL DOI... 21
   CONSTIENTIZAREA SPIRITELOR TOTEMICE... 21
CAPITOLUL TREI... 33
   MISTERUL Sl MAGIA PRADATORULUI Sl A PRAZII... 33
CAPITOLUL PATRU... 53
   CUM SA CITIM SEMNELE DIN NATURA... 53
CAPITOLUL CINCI... 65
   SEMNELE PREVESTITOARE Sl SEMNIFICATIA PEISAJELOR... 65

   PARTEA A DOUA• FARMECUL INARIPATELOR... 73

CAPITOLUL SASE... 75
   PASARILE TOTEMICE Sl INITIEREA AERULUI... 75
CAPITOLUL SAPTE... 81
   CUM SA LUCREZI CU PUTEREA PE VINDECARE A PASARILOR... 81
CAPITOLUL OPT... 81
   MISTERUL PENELOR SI ZBORUL... 99
CAPITOLUL NOUA... 107
   MAGIA PENELOR... 107
CAPITOLUL ZECE... 123
   DICTIONAR DE PASARI TOTEMICE... 123

   PARTEA A TREIA• SA INTELEGEM PUTEREA VINDECATOARE A ANIMALELOR... 215

CAPITOLUL UNSPREZECE... 217
   ONORAREA ANIMALELOR TOTEMICE... 217
CAPITOLUL DOISPREZECE... 225
   RITURILE ANIMALELOR... 225
CAPITOLUL TREISPREZECE... 245
   DICTIONAR AL TOTEMURiLOR ANIMALE... 245

   PARTEA A PATRA• LIMBAJUL EXOTIC AL INSECTELOR SI REPTILELOR... 337

CAPITOLUL PAISPREZECE... 339
   IN INTERIORUL LUMII INSECTELOR... 339
CAPITOLUL CINCISPREZECE... 345
   DICTIONARUL TOTEMURILOR CU INSECTE... 345
CAPITOLUL SAISPREZECE... 359
   MAGIA LUMII REPTILELOR... 359
CAPITOLUL SAPTESPREZECE... 363
   DICTIONAR DE TOTEMURI REPTILE... 363

Concluzie... 377
TOTEMURILE INTR-O LUME CIVILIZATA... 377
BIBLIOGRAFIE... 380

Fragmente:


pag. 15-16

   ROLURILE SPIRITUALE SI MAGICE ALE NATURII

   A existat un timp cand umanitatea era recunoscuta ca fiind o parte din natura, iar natura ca fiind o parte din umanitatea insasi. Visarea si trezirea erau realitati inseparabile; naturalul si supranaturalul se uneau si se contopeau. Oamenii foloseau imaginile din natura pentru a exprima aceasta unitate si a imprima un fel de experienta transpersonala.
   In trecut, samanii, preotii si preotesele erau pazitorii cunoasterii sacre a vietii. Aceste persoane erau conectate la ritmurile si fortele naturii. Ele erau capabile sa urmareasca firele care legau lumea invizibila de cea vizibila. Ele ajutau oamenii sa-si aminteasca faptul ca toti copacii sunt divini si ca toate animalele vorbesc celor care vor sa le asculte.
   Primii preoti, preotese si magicieni adoptau infatisarea animalelor, purtand piei si masti, pentru a simboliza trezirea si inzestrarea lor cu energii specifice. Ei faceau ritualuri in armonie cu ciclurile anotimpurilor pentru a stimula o fertilitate si o viata mai buna. Pentru ei, fiecare specie si aspect al mediului sau inconjurator avea puterea de a le reaminti ce puteau sa manifeste in propria lor viata. Era un ajutor pentru a construi o punte intre natural si supranatural, stimuland ambele realitati in circumstantele propriilor lor vieti.
   Desi aceste ritualuri si comportamente astazi pot parea primitive si chiar prostesti pentru mintile rationale ale societatii moderne, ele nu sunt lipsite de putere. Si legile care le guverneaza, fizic si spiritual, sunt valabile. Diferite societati au formulat aceste legi in propriile lor moduri unice, dar probabil cea mai clar formulata este vechea Lege Hermetica a Corespondentei:"Ceea ce este Sus este si ceea ce este Jos. Ceea ce este Jos este si ceea ce este Sus".
   Acest principiu arata ca toate lucrurile sunt legate intre ele si semnifica ceva. Nu putem separa materialul de spiritual, vizibilul de invizibil,"intelegerea acestui principiu confera mijloace de a rezolva destule paradoxuri obscure si destule secrete ascunse ale Naturii... Vechii Hermetisti il considerau ca fiind unul dintre instrumentele mentale cele mai importante, cu ajutorul caruia omul este capabil sa rastoarne victorios obstacolele care i se ridica in fata Necunoscutului... (el) permite omului sa deduca inteligent din Necunoscut, Cunoscutul.
   Din acest motiv un studiu al totemurilor din natura este esential pentru a intelege cum se manifesta spiritualul in viata noastra obisnuita. Un totem este orice obiect natural, fiinta sau animal, cu a carui manifestare si energie ne simtim compatibili de-a lungul vietii noastre.
   Putem folosi imaginile animalelor si alte imagini ale totemurilor din Natura ca o modalitate de a invata despre noi insine si lumea invizibila. Nu trebuie sa credem ca aceste imagini si totemuri sunt fiinte de o inteligenta superioara. Dar acestea sunt puteri arhetipale care stau deoparte si supravegheaza toate manifestarile din Natura. Aceste arhetipuri au propriile lor calitati si caracteristici care sunt reflectate in comportamentele si activitatile animalelor si altor forme de exprimare ale Naturii.
   Cand suntem atenti si recunoastem un totem din natura, noi respectam spiritul care se afla in spatele lui. Suntem receptivi si ne conectam la acel spirit. Atunci putem sa-l folosim pentru a intelege mai clar propriile noastre circumstante ale vietii. Putem sa ne bucuram de forta sau"puterea lui de vindecare". Totemurile din natura - in special animalele - sunt simboluri ale anumitor tipuri de energie pe care le manifestam si cu care rezonam in viata noastra. Animalul devine un simbol al unei forte specifice a taramului invizibil, spiritual care se manifesta in propria noastra viata. Caracteristicile si activitatile acestor totemuri vor revela multe lucruri despre propriile noastre puteri si abilitati interioare. Studiind totemurile si invatand sa ne contopim cu ele, suntem capabili sa chemam energia lor arhetipala ori de cate ori avem nevoie.
   Animalele terestre au avut intotdeauna o simbolistica puternic asociata cu ele. Ele au reprezentat partea emotionala a vietii, deseori reflectand calitati care trebuie sa fie depasite, controlate si/sau manifestate din nou. Ele sunt, de asemenea, simboluri ale puterii asociate cu taramul invizibil, pe care putem sa invatam sa o manifestam in material.
   Pasarile au fost deseori considerate simboluri ale sufletului. Abilitatea lor de a zbura reflecta abilitatea din interiorul nostru de a ne inalta catre o noua constiinta, facand legatura dintre Pamant si Ceruri. Ca totemuri, pasarile au propriile lor caracteristici distincte, dar toate pot fi folosite pentru a stimula mari zboruri ale sperantei, inspiratiei si ideilor.
   De asemenea, viata acvatica poate fi un totem. Apa este un simbol antic al planului astral si elementul creator al vietii. Diversi pesti si alte forme ale vietii acvatice simbolizeaza indrumarea catre manifestari specifice ale intuitiei si imaginatiei creatoare. Ele pot reflecta partea feminina a esentei noastre.pag. 128-129

   Semnele negre si albe de pe aripile ei albastre reflecta aceeasi abilitate. Cerul (albastru) separa Cerurile (alb) si Pamantul (negru). Acesta este un totem care se poate misca intre ambele si folosi energiile primare la orice nivel. Gaita albastra este constienta de abilitatea ei interioara si acest lucru este reflectat in creasta ei albastra, aceasta reprezentand o cunoastere mai mare decat cea care poate fi folosita.
   Principala problema va fi in pendularea in ambele lumi, in loc de a deveni un adevarat maestru al ambelor. Cei care au gaita albastra ca totem, de obicei, au o multitudine de abilitati, dar ele se pot risipi sau, deseori, nu se dezvolta mai mult decat este necesar. Nu este neobisnuit ca oamenii care au gaita albastra ca totemuri sa fie amatori, in special in domeniul extrasenzorial si metafizic. Ei stiu cate putin din multe lucruri si folosesc acea cunoastere uneori, pentru a da impresia ca stiu mai mult sau ca sunt adevarati maestri.
   Creasta de un albastru stralucitor al gaitei albastre ar trebui intotdeauna sa ne reaminteasca faptul ca purtarea coroanei adevaratei maiestrii cere dedicare, responsabilitate si dezvoltare loiala pentru toate lucrurile din domeniul fizic si spiritual. Gaita albastra ne reaminteste sa finalizam tot ceea ce incepem sa facem, nu sa incepem ceva si apoi sa-l lasam neterminat.
   Gaita albastra arata ca urmeaza sa iasa la iveala un moment de o mare ingeniozitate si adaptabilitate. Vei avea multe oportunitati sa-ti dezvolti si sa-ti folosesti abilitatile. De obicei, gaita albastra nu migreaza, stand in mediul sau toata iarna, deci caut-o cand este timpul sa-ti dezvolti si sa-ti folosesti energiile pentru a accesa noi niveluri. Ea va sta aproape de tine si va lucra cu tine atata timp cat ai nevoie.
   Gaita albastra este, de fapt, un membru al familiei ciorilor, iar majoritatea ciorilor nu au teama. Ciorile si gaitele albastre se vor coaliza in acelasi mod pentru a hartui si a alunga bufnitele si soimii. Gaita albastra nu are teama si din aceasta cauza ea te poate ajuta sa te conectezi cu cele mai adanci mistere ale pamantului si cele mai mari mistere ale cerurilor.
   Gaita albastra este un imitator excelent, cu ochi ageri si voce stridenta. Are in special o indemanare minunata de a imita soimii cu umeri rosii. Din timpuri stravechi, biologii erau convinsi ca gaita albastra isi extrage placerea din aceasta activitate. Ca toti membrii familiei sale, acest simt al cautarii placerii, deseori pe seama altora, poate reflecta un dezechilibru. Uneori, gaitele albastre apar cand acest lucru se intampla in viata ta.
   Gaitele albastre au o abilitate uimitoare de a supravietui cu cel mai mic efort. Ele reflecta un mare talent, dar acel talent trebuie dezvoltat si folosit corect. Daca gaita a intrat in viata voastra, acest lucru arata ca te deplasezi intr-un moment in care poti incepe sa-ti dezvolti regalitatea interioara, care este in tine, sau sa fii un simplu pretendent la tron. Totul depinde de tine. Gaita albastra nu are scrupule. Ea te va invata orice directie.

   CANARUL (Serinus canaria)
   IDEEA PRINCIPALA: Puterea Cantecului si Vocii
   CICLUL PUTERII: Tot anul

   Canarul nu provine din America. La origini, el provine din locul pe care noi il stim ca Insulele Canare (Insulae Canariae). Este un membru al familiei cintezoilor si, prin urmare, trebuie realizat si un studiu al calitatilor de baza ale cintezoilor.
   La origine, canarii erau pasari de culoare verde-masliniu sau galben-vernil pal, cu dungi negre si galbene, dar mai multe secole de imperechere au determinat aparitia canarilor complet galbeni. Aceasta imperechere a imbunatatit si vocea lor melodioasa.
   In Germania, a existat un centru pentru cresterea si antrenarea canarilor sa cante. Cei implicati erau oameni din Masivul Hartz. Acesta este unul dintre cele mai cunoscute nume pentru multe produse pentru animalele de companie de azi, in special aprovizionare pentru pasari. Acesta leaga canarii si pe cei care il au ca totem de scolile antice de maestrii cantareti. Fratia Menestrelului a exista in Europa in timpul Evului Mediu. Una era Fratia Coroanei de Strasbourg si alta a fost formata de Sf. Nicolae din Viena, in 1288. In Germania, in mod special, exista o breasla a maistrilor cantareti, la Nuremberg. Aceasta scoala preda puterea sunetului, muzicii si a vocii, fizica si spirituala. Era o parte a traditiei bardice, asa cum o stim noi astazi.
   Cei care au un canar ca totem pot avea legaturi din vieti anterioare cu aceasta asociatie. Poate reflecta si ca vei invata mai multe despre misterele sunetului, muzicii si vocii, pentru a vindeca si binecuvanta viata ta si a altora.
   Puterea propriei tale voci urmeaza sa fie activata. Acest lucru nu indica necesitatea unei instruiri muzicale. Sunetul, fie vorbit sau cantat, este una dintre cele mai puternice forte din Univers. Cu el puteti vindeca, lumina, stimula, provoca, trezi intuitia si manifestarea bucuriei. Cand un canar ti se dezvaluie ca totem, este timpul sa te intrebi ce cantec ai fredonat. Sunt sunete neplacute care au rezonanta in viata ta? De unde vin ele? Poti afla ca acele lucruri pe care le spui cu mai multa iubire vor fi simtite cu mai multa iubire. Acele lucruri pe care le spui taios vor taia mai adanc. Ceea ce spui va avea un impact mult mai mare, pe masura ce canarul trezeste puterea sunetului, muzicii si vocii in tine.
   Canarii, de obicei, reflecta o trezire si stimulare a centrilor gatului si inimii din corp. Acest lucru da o abilitate crescuta de a simti si a exprima sentimente. A invata cum sa-ti folosesti vocea pentru a aduce stralucirea soarelui in vietile altora va fi parte a acestui proces.
   Canarii obisnuiau sa fie luati in minele de carbune pentru a detecta gaze. Ei erau atat de sensibili incat mureau curand, daca erau prezente gaze. Din nou, acest lucru reflecta legaturile cu o sensibilitate crescuta a centrilor sau chakrelor gatului si inimii din corp. De asemenea, poate arata ca va trebui sa fii...pag. 307-308

   Pantera a fost si un simbol asociat cu Bacchus/Dionysos. O poveste ne spune cum Bacchus a fost hranit de pantere si uneori este descris manand un car tras de pantere.
   Miturile si povestile despre Dionysos sunt foarte simbolice. El este, pentru multi, un simbol al dorintelor neinfranate, astfel trezind fortele kundalini. El- si prin el pantera - simbolizeaza un timp al miscarii de la simplii stalpi ai existentei la o viata noua fara stalpi sau bariere. Pantera intr-o maniera dionisiaca, trezeste impulsurile din inconstient si abilitatile care au fost inchise. Semnalizeaza un timp al unei treziri iminente.
   Pantera este simbolul trezirii cautarii eroice. Toti eroii greci erau nascuti din uniunea unui zeu cu o mama muritoare - legatura marelui foc cu marea feminitate. Eroii aveau astfel semintele unei forte divine, care in final oferea imbold pentru a ajunge dincolo de granitele normale si de restrictii - pentru a negocia noi etape spre progres si purificare. Povestea eroica ne spune ca indiferent de adancimea degradarii - fie auto-produsa sau produsa de fortele din afara - exista intotdeauna promisiunea unei lumini si iubiri care sa ne aduca inapoi. Cand pantera intra in viata ta, drumul care duce inapoi este gata sa inceapa.
   Dionysos a ratacit ani la rand, au fost ani de jafuri, a avut parte de nebunie, distrugere si suferinta inainte de a putea sa ia loc printre zeii din cer. Lectia lui ne invata depasirea tendintelor negative si a suferintei produse asupra ta de catre tine, sau de catre altii pentru a atinge Divinitatea ta. Povestea lui este ca suntem cu totii zei sau zeite in progres, spre a ne naste.
   De obicei, in vietile celor care au pantera totem, fie deja exista sau in curand va aparea in scena un individ care ar servi ca profesor, educator si ghid pentru drumul eroic. Pentru Dionysos educatorul a fost un centaur, Silenius si satirii. Ei simbolizeaza realitatile care alterneaza si care exista in jurul nostru si abilitatea crescanda de a le vedea pe toate dupa pofta inimii pe masura ce devenim initiati pe drumul eroic.
   Aceste realitati care alterneaza se vor deschide celor cu totem pantera. Fiintele din ele si energia panterei, toate au legaturi cu puternicele energii sexuale. Pot reflecta un timp al rezolvarii vechilor probleme sexuale, sau pot pur si simplu, sa reflecte cum sa inveti a imbratisa energiile ca putere adevarata fara a fi moralizatori. Trebuie sa recunoastem si sa invatam natura transformatoare a energiilor sexuale si cum sa le directionam in mod constiincios.
   Dionysos era zeul vietii si al renasterii, al pasiunii si al reinvierii. Era nascut de doua ori. Pantera reflecta un timp al sosirii oportunitatilor de a ne naste si noi de doua ori. Aceasta adesea inseamna ca s-ar putea ca noi sa facem fata rautatilor ofensatoare ale vietii - proces similar cu ceea ce este cunoscut ca intalnirea cu locuitorii de pe prag - acele aspecte ale vietii noastre pe care le-am vopsit, am trecut peste, am inchis in spatele debaralei sau am pretins ca nu exista. Uneori aceasta semnifica ca trebuie sa suferim pierderea a ceea ce credem ca iubim cel mai mult.
   Pantera detine promisiunea renasterii si tutela in toate. Este protectia suplimentara de care aveam nevoie in acele timpuri. Este simbolul puterii reclamate din intunericul din noi, pe care viata 1-a ascuns. Pantera este promisiunea ca orice este pierdut va fi inlocuit cu ce este mai maret, mai puternic, mai bun pentru noi, cu ce este benefic.
   In mitul lui Dionysos, eroul poarta thyrsus, toiagul magic, bagheta impletita cu vita de vie, pe care se afla un con de pin. El da individului abilitatea de a crea amagire si iluzie. Se trezeste in individ, la momentul plecarii pe drumul cunoasterii si cu pantera ca totem, o abilitate speciala de a oferi oamenilor puterea de a vedea si crede asa cum iti doresti tu ca ei sa vada. Aceasta abilitate este capatata si intarita prin auto-disciplina. Ca si pantera neagra, te poti amesteca in peisajul din jurul tau cu usurinta si in masura in care doresti.
   Pentru indienii din America de Nord si de Sud, jaguarul, in special sub forma panterei negre, era considerat ca era inzestrat cu mari puteri magice. Pantera jaguar se catara, alearga si inoata - chiar mai bine decat tigrul. Datorita acestor abilitati poate functiona atat de bine in multe alte zone, devine un simbol al puterii nemasurate a nativilor latino-americani. Era un simbol al stapanirii peste toate dimensiunile.
   Pentru indienii Tucano din Amazon, ragetul jaguarului era bubuitul tunetului. Astfel, pantera neagra era zeul intunericului si putea sa produca eclipse prin inghitirea soarelui. Aceasta reflecta uriasa putere inerenta din fortele feminine. Pentru cei cu pantera ca totem, aceasta putere va fi experimentata gradat si din ce in ce mai mult.
   Indienii Arawak spun ca totul are jaguar in el. Nu exista nimic fara jaguar. Este legatura cu viata si toate manifestarile vietii (legaturi cu eternul feminin din viata). Pentru ei, devenirea jaguarului-om reprezenta cel mai inalt ritual al capacitatii de transformare. Indienii Olmeci au creat monumente jaguarului, iar azecii si maiasii au vorbit si au invatat despre puterea de a deveni pe jumatate-om si pe jumatate-jaguar. Celui care poate deveni jaguar ii sunt retezate toate restrictiile. Alter ego-ul este liber sa actioneze dupa cum doreste aratand dorinte, temeri, aspiratii.
   Indienii samani realizau ritualuri pentru a imprumuta puterile jaguarului. Cel care putea aceasta, putea sa faca fie mult bine, fie mult rau. Povestile abunda de razbunare, rapiri si mari vindecari ale bolilor prin folosirea puterilor jaguarului printre indienii latino-americani.
   Chiar si in ritualurile egiptene, o coada de pantera era purtata la brau sau innodata in jurul gatului pentru a proteja si a da putere. Se folosea intr-un proces numit trecerea prin piele - propria versiune a schimbarii infatisarii pentru a se infatisa ca avand puterile panterei.
   Nietzsche a spus odata ca ceea ce nu te omoara te face mai puternic. Este aceeasi idee care este trezita in vietile celor care deschid puterea totemului pantera. Acele lucruri din copilarie si dincolo de ea care au creat suferinta si care au produs pierderea puterii inascute si a creativitatii, sunt gata sa fie retraite, confruntate si transmutate.
   Pantera marcheaza o noua cotitura in drumul eroic al celor carora le apare. Reflecta cu adevarat mai mult decat a intra in scutul de putere al propriei persoane. Mai degraba reflecta o recuperare a ceea ce a fost pierdut si o...


Nr. de pagini: 384
Anul aparitiei: 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0413 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.