Tao Te Ching comentata de Sri Atmananda (Lao Tzu)

Tao Te Ching comentata de Sri Atmananda (Lao Tzu)
-10%
Preț: 18,00 lei
20,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2012

DESCRIERE

Tao Te Ching este, probabil, cea mai influenta si mai cunoscuta lucrare a spiritualitatii chineze din toate timpurile. Are 81 de capitole, care au fost traduse in majoritatea limbilor lumii. Tao Te Ching descrie principii fundamentale, care se regasesc in taoismul religios si budismul chinezesc.

Taoismul ne invata ca la radacina tuturor lucrurilor exista o Cauza Unica. Aceasta este numita Tao. De aceea, traducerea directa a titlul este urmatoarea: Tao (Cel din care toate se nasc) Te (Virtutea) Ching (Scriptura), adica Scriptura despre Virtute si Tao.

Cartea ii este atribuita lui Lao Tzu (Venerabilul maestru), considerat a fi tatal taoismului. Exista insa si pasaje care nu par sa provina de la acelasi autor, ceea ce a condus la ideea unui creator colectiv.

In forma sa finala, Tao te ching contine doua sectiuni– Despre Tao (cap. 1-37) si Despre Te (cap. 38-81)– si foloseste aproximativ 5.000 de caractere. Fiecare capitol este constituit dintr-un scurt eseu, fie referitor la anumite aspecte ale taoismului, fie o lista de atribute polare sau chiar un aforism. Caracteristicile importante ale cartii sunt exprimarea laconica si utilizarea   afirmatiilor paradoxale.

Nr. de pagini : 128
Anul aparitiei : 2012

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

18,00 lei
20,00 lei (-10%)
15,30 lei
18,00 lei (-15%)
Created in 0.0447 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.