Stanciu D. Carpenaru, Tratat de drept comercial roman. Editia a IV-a actualizata - Procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa

Stanciu D. Carpenaru, Tratat de drept comercial roman. Editia a IV-a actualizata - Procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa
-15%
Preț: 135,15 lei
159,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2014
Categoria: General

DESCRIERE

Aceasta lucrare reprezinta o varianta„la zi” a editiei a III-a a Tratatului de drept comercial, conform noului Cod civil, aparuta in 2012.

Asa cum se cunoaste, in opinia noastra, sub imperiul sistemului monist de reglementare a raporturilor de drept privat, adoptat de noul Cod civil, dreptul comercial continua sa existe, dar fundamentat pe noile concepte de intreprindere si profesionist, reglementate de Codul civil.

Amploarea si importanta normelor juridice care reglementeaza organizarea si desfasurarea activitatii economice (comerciale), cuprinse in Codul civil si, mai ales, in legile speciale, impun ca aceasta reglementare legala sa fie cercetata in cadrul unei materii distincte, dreptul comercial, iar nu in cuprinsul materiei dreptului civil.

Aceasta este ratiunea pentru care, in pofida unor solicitari ale autorilor proiectului Codului civil de revizuire a planului invatamantului juridic, dreptul comercial figureaza si in prezent, ca disciplina distincta, in planurile de invatamant ale facultatilor de drept, iar editurile au continuat sa publice lucrari consacrate dreptului comercial.
Noutatile acestei editii privesc, in principal, folosirea noii terminologii impuse de modificarea Legii nr. 31/1990, precum si noua reglementare privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa (Legea nr. 85/2014).
Analizele si comentariile asupra problemelor abordate au fost completate cu noi informatii bibliografice (reglementare legala, doctrina si jurisprudenta).

Nadajduiesc ca si aceasta lucrare sa fie folositoare celor interesati de cunoasterea reglementarilor legale privind activitatea comerciala (studenti, cercetatori, practicieni ai dreptului etc.).


Data aparitiei: Octombrie 2014
Format: Academic
Pagini: 840

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0402 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.