Setul complet al farmacistului. MemoMed 2013 in 2 Volume si Breviar de homeopatie. Editia a 3-a

Setul complet al farmacistului. MemoMed 2013 in 2 Volume si Breviar de homeopatie. Editia a 3-a
Preț: 115,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Farmacologie

DESCRIERE

Setul complet al farmacistului contine doua carti:

1. MemoMed 2013
2. Breviar de homeopatie. Editia a 3-a


Descriere - MemoMed 2013.

Cartea MEMOMED 2013 este structurat in doua volume. Cartea MEMOMED 2013 este recomandat atat medicilor si farmacistilor cat si celor interesati de cunoasterea celor mai noi informatii si practici terapeutice.

Volumul 1, Memorator de farmacologie alopata.
Volumul 2, Ghid farmacoterapic alopat si homeopat.Ca in fiecare an, Memoratorul de Farmacologie alopata este„revazut si adaugit”.

In acest fel s-a imbogatit cu:

   - Substante active noi, introduse in terapeutica din Romania in cursul anilor 2011-2012.

   - Produse farmaceutice noi, etice si generice, inregistrate in perioada mentionata. Se remarca un numar crescut de produse din categoria„terapie biologica”. Aceste produse, obtinute prin biotehnologie, reprezinta nota dominanta a noutatilor in farmacologia din ultimii ani.

  - Schimbari de incadrari in cadrul clasificarii ATC, in conformitate cu hotararile WHO Collaborating Centre for Drug Statistics Methodology al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

   - Modificari privind modul de eliberare din farmacii a unor medicamente, in conformitate cu prevederile Agentiei Nationale a Medicamentului.

   - Aparitia unor„Avertizari de farmacovigilenta” emise de Agentia Europeana a Medicamentului (EMEA).

   - Aducerea la zi a preturilor medicamentelor in conformitate cu„Catalogul national al preturilor la medicamentele de uz uman eliberate cu prescriptie medicala, autorizate de punere pe piata”, elaborate de Ministerul Sanatatii (MSF– DGF).

Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: MemoMed - 1118, Ghid farmaco terapic - 295Descriere - Breviar de homeopatie. Editia a 3-a


Daca nu ar exista, homeopatia ar fi trebui inventata... pentru ca ea raspunde unor probleme reale ale medicinii. Nevoia unei alternative care sa foloseasca substante diminuate apare datoritp multitudinii de reactii adverse ce apar la folosirea medicamentelor. Sunt reactii de sensibilizare ce duc la alergii si care, uneori, fac imposibila utilizarea unor medicamente. Homeopatia tine seama de a ceste idiosoncrazi individuale. Pe de alta parte, alopatia este cantonata ferm in domeniul tratarii entitatilor nosologice bine definite (a bolilor), dar complexitatea reactiilor umane la boala sa nu se prezinte ca o realitate abstracta ci, in fapt, avem de a face cu bolnavi care prezinta boli mai mult sau mai putin definite. Homeopatia ia in seama nu doar simptomele bolii, ci toate simptomele si caracteristicile individului bolnav, fiind astfel o doctrina holistica si raspunzand nevoii de completitudine a pacientilor si medicilor.

Primele doua editii ale acestui breviar de homeopatie s-au epuizat rapid (desi am facut cateva retipariri), iar cererea, atat din partea medicilor. cat si din partea farmacistilor si a pacientilor a continuat sa creasca, astfel ca breviarul este o"carte ceruta" (copiata chiar la xerox) de care, se pare, o categorie mare de public are nevois De aceea am hotarat o noua editie in care remedii care au lipsit din editiile anteriore sunt prezente si care are mici completari In partea generala, cum ar fi, de exemplu,"trusa de familie homeopatica".


Ideea generala a acestui breviar ramane aceeasi: nedorim o carte utila, cu informatii corecte si care sa poata fi consultata cu usurinta si pastrata in buzunar. Ea nu tine locul nici de consultatie homeopatica, nici de pregatire profesionala prin cursuri si competente, nu este o carte de terapeutica ci, la nevoie, poate acoperi o lipsa minima de informatie.


Format: 107 x 194 mm
Anul aparitiei: 2010
Pagini: 334
Vezi și alte cărți: MemoMed, Homeopatie, Breviar

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0553 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.