Securitatea Informatiilor

Securitatea Informatiilor
-12%
Preț: 40,29 lei
45,78 lei (-11,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

CUVANT INAINTE

Cursul universitar intitulat ,,Securitatea informatiilor" reprezinta un demers stiintific indraznet intr-un domeniu sensibil care constituie o prioritate majora la nivel international. Lucrarea elaborata de catre domnul doctor inginer Ioan-Cosmin Mihai are ca scop studiul securitatii si stemelor informatice si propunerea unor solutii de imbunatatire a acesteia, constituind un portofoliu stiintific, teoretic si practic, ce se adreseaza in egala masura atat celor care urmeaza studii masterale, doctorale sau post doctorale, cat si celor care isi desfasoara activitatea ocupationala in acest domeniu.
Lucrarea se bazeaza pe un studiu amplu, interdisciplinar, si abordeaza in profunzime problematica securitatii informatice. Este un domeniu de cercetare de mare actualitate si importanta la nivel international, datorita faptului ca integrarea tehnologiilor informatice si a infrastructurilor de comunicatii in cadrul Internet-ului este insotita de riscuri de intruziune si compromitere a datelor si serviciilor oferite.
Este o lucrare clara si judicios structurata, focalizata pe o arie precisa dintr-un domeniu foarte larg. Numarul mare de figuri, tabele si grafice si trimiterile permanente la bibliografia de specialitate in analiza solutiilor prezentate favorizeaza urmarirea logica a solutiilor propuse si ,,benchmarking-ul" acestora cu cele existente, permitand o mai usoara evidentiere a contributiilor autorului.
Valoarea acestei carti este data de elementele de noutate si contributiile personale aduse de autor in special in capitolele consacrate tehnicilor de securizare a sistemului informatic, unde sunt prezentate in detaliu atat modalitatile de protejare a informatiilor si a comunicatiilor, cat si principalele metode utilizate in vederea prevenirii si combaterii atacurilor informatice in domeniul on-line.


Lucrarea analizata porneste de la premiza ca sistemele informationale actuale sunt - cu toate progresele permanente in domeniu - vulnerable la atacuri si defectari/erori, in conditiile in care au crescut cerintele privind un nivel inalt al dependabilitatii si survivabilitatii, dar si riscurile acestor factori perturbatori. Acestor sisteme de mare raspundere functionala,. care au un rol important in activitati cheie in economia sau securitatea unei tari, li se impun performante ridicate de securitate, care sa permita deopotriva contracararea eficienta a riscurilor de atac si luarea masurilor necesare pentru prevenirea acestora, aspecte a caror solutionare a fost avuta in vedere in cadrul acestei lucrari.
Demersul stintific al autorului urmareste calea uzuala specifica cercetarilor din acest domeniu. Se porneste de la delimitarea problematicii abordate, formularea motivatiei si a scopurilor urmarite, evidentierea stadiului cercetarilor in domeniu si, pe aceasta baza, propunerea unor solutii noi sau a unor variante ameliorate si in final validarea practica a acestora.
Lucrarea scoate in evidenta excelenta pregatire a autorului in domeniul abordat, dar si capacitatea acestuia de a propune solutii, de a le implementa si evalua prin proceduri adecvate. Redactarea cursului este realizata ingrijit, iar prezentarea materialului grafic, importanta tinand seama de subiectul abordat, este convingatoare.


Presedintele Asociatiei Romane
de Asigurare a Securitatii Informatiei
Prof.dr.ing. loan BACIVAROV


Anul aparitiei: 2012
Nr. pagini: 317

Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Securitatea informatiilor

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0405 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.