Scrieri. Volumul 1 de Leon Donici

Scrieri. Volumul 1 de Leon Donici
Preț: 75,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 536
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

Cartea autorului Leon Donici „Scrieri. Volumul 1 de Leon Donici" de la editura STIINTA (R)

Publicarea scrierilor lui Leon Donici (n. 5 iunie 1887, Chisinau – m. 26 mai 1926, Paris) reintregeste peisajul literar romanesc din primul sfert de secol XX.

Editia de fata are conotatia unei reparatii morale fata de un creator (romancier, prozator, dramaturg, publicist, regizor si cantaret de opera), care a scris cu acelasi succes in rusa si romana. Autorul a avut un destin dramatic aparte, desi s-a bucurat de inalta apreciere a majoritatii literatilor de marca din epoca (L. Andreev, A. Belii, A. Blok, L. Gumilev, V. Briusov, D. Merejkovski, F. Sologub s. a. din Rusia inceputului de secol XX sau G. Ibraileanu, N. Iorga, O. Goga, C. Petrescu, L. Blaga, E. Lovinescu, T. Arghezi, Perpessicius, Al Philippide s. a. din Romania interbelica).

Volumul 1 cuprinde doua carti scrise in limba rusa: romanul „Noul Seminar” si culegerea de nuvele „Floare amara”, precum si cea mai importanta scriere a sa in limba romana „Revolutia rusa (amintiri, schite, impresii)”. Volumul contine un studiu introductiv, o cronologie a vietii si operei scriitorului, note si comentarii.
Text ingrijit, prefata, tabel cronologic, note si comentarii, bibliografie de Ana-Maria Brezuleanu

Nr. de pagini: 536
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1204 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.