Scrieri istorice

Scrieri istorice
Preț: 21,80 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 224
Format: 13 x 20
Categoria: Tratat

DESCRIERE

Scrieri istorice - HASEFER, Philon din Alexandria.

Philon din Alexandria (cca 20 î.e.n. - cca 50 e.n.) a fost nu doar un istoric important al vremii sale, dar şi o personalitate marcantă a comunităţii evreilor din Alexandria Egiptului. A lăsat o operă de valoare istorică, filosofică şi literară, excepţională pentru vremea lui şi pentru universalitate.
Cum scriam cu un prilej anterior dat de apariţia traducerii româneşti la "Viaţa lui Moise" a aceluiaşi autor antic , Philon a trăit şi a scris pe când se petreceau evenimente capitale pentru istorie şi pentru lume. Se întâmplau atunci, concomitant, apariţia tulburătoare şi începerea răspândirii creştinismului şi, tot atunci, favorizând prin structură şi involuntary acest proces, creşterea Imperiului Roman lăsat de către Octavian Augustus...
Avem, cu această selecţie de mare valoare din opera fundamentală a lui Philon din Alexandria, o imagine mai clară a propriei personalităţi remarcabile, pe fundalul foarte bine conturat al vieţii iudeilor în mozaicul de neamuri şi credinţe din Imperiul Roman. (Alexandru Barnea)

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0958 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.