Saul G. Myerson, Urgente in Cardiologie - Editia a doua

Saul G. Myerson, Urgente in Cardiologie - Editia a doua
-10%
Preț: 65,21 lei
72,45 lei (-9,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Cardiologie

DESCRIERE

Urgente in Cardiologi. Un ghid concis pentru gestionarea practica a situatilor de urgenta cardiace
Un standard pentru identificarea din timp a problemelor
Ofera un plan de actiune in trepte pentru evita erorile
Clinicieni cu competente superioare prezinta principii de baza confirmate de experienta personala.


"Emergencies in Cardiology" din colectia"Emergencies" Oxford University Press este  prezentata astazi in limba romana publicului medical."Urgente In Cardiologie" este o carte foarte valoroasa, folosita in foarte multe tari ca un indreptar riguros, rapid accesibil, pentru diagnosticul si tratamentul problemelor cardiovasculare acute.  Volumul"Urgente In Cardiologie" este o traducere fidela si exemplara ca stil, compozitie si prezentare a Editiei a 2-a a"Emergencies in Cardiology". Volumul are nu numai o valoare didactica deosebita, dar este si un exemplu al modului clar, riguros si complet de prezentare practica a problemelor  urgentelor cardiace. Structura editiei este unitara si logica. Prima parte este dedicata modului de prezentare clinica a problemelor cardiace acute - element care subliniaza importanta datelor clinice, mai ales in conditii de decizii urgente. Urmeaza alte doua parti mari:"Patologii specifice" de urqente cardiovasculare si"Probleme practice'; tehnice, necesare In urgente.  Marile capitole ale urgentelor cardiace, ca de exemplu sindroamele coronariene acute, aritmiile, insuficienta cardiaca acuta, disectia de aorta, urgentele in bolile cardiace congenitale ale adultului etc. - sunt scrise concis, clar, foarte sistematizat si cu informatie stiintifica la zi.
Procedurile medicale strict necesare in urgente, ca de exemplu linia venosa centrala, pacing-ul temporar, pericardiocenteza, balonul intraaortic de contra pulsatie etc. sunt capitole independente descrise clar ca tehnica, indicatii, limite si eventuale complicatii. Fiecare capitol este completat cu scheme, figuri, tabele, reproduceri de explorari imagistice, trasee electrocardiografice demonstrative, care intregesc sintetic informatiile medicale prezentate punctual.  Volmul"Urgente In Cardiologie" din colectia Oxford University Press este o carte foarte valoroasa, atat pentru medicul tanar sau studentul"avansat" cat si pentru cardiolog, internist, specialist in medicina de urgenta sau de terapie intensiva, care ingrijesc zilnic - singuri sau in echipa - urgente cardiace cu risc vital. Stilul riguros al prezentarii datelor stiintifice esentiale, in acelasi timp necesare si practice este elementul care defineste continutul volumului de fata.  Editura Medicala, care a acceptat propunerea - formulata inca de la prima editie - de a publica traducerea In limba romana a"Emergencies in Cardiology" realizeaza astfel un eveniment medical remarcabil.

Cuprins:

Autori
Simboluri si abrevieri

Partea I Prezentare: stabilirea diagnosticului

Colapsul cardiovascular
Durerea toracica
Dispneea
Sincopa
Palpitatiile

Partea a II-a Patologii specifice

Sindroamele coronariene acute
lnsuficienta cardiaca acuta
Valvulopatiile
Endocardita infectioasa
Aritmiile
Disectia de aorta
Bolile pericardului
Bolile pulmonare vasculare
Embolismul sistemic
Patologia cardiaca in sarcina
Bolile cardiace congenitale la adult
Ingrijirea perioperatorie
Medicamentele cardiace: efect si cardiotoxicitate
Situatii particulare


Partea a III-a Probleme practice

Proceduri practice Interpretarea ECG
Index

Nr. de pagini: 442
Anul aparitiei: 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1779 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.