Sămânţa de muştar - vol. 2 - comentarii la Evanghelia a Cincea a Sfântului Toma

Sămânţa de muştar - vol. 2 - comentarii la Evanghelia a Cincea a Sfântului Toma
PRP: 30,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 24,00 lei
Diferență: 6,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 258
Format: 13x20cm

DESCRIERE

Sămânţa de muştar - vol. 2 - comentarii la Evanghelia a Cincea a Sfântului Toma - Osho. Sămânţa de muştar

"Care este diferenţa între un sfânt şi un înţelept? Înţeleptul este la fel de amoral ca şi viaţa, pentru că a devenit una cu ea. El nu mai gândeşte în termeni contrari. În schimb, sfântul alege binele şi respinge răul. El nu este decât pe jumătate viu, căci nu acceptă viaţa în totalitatea ei. Un sfânt nu este un om cu adevărat religios, căci un om religios acceptă viaţa aşa cum este. El nu respinge nimic, căci orice ar respinge, ar însemna o respingere a lui Dumnezeu. De altfel, atitudinea de respingere nu înseamnă decât o prezumţie arogantă a omului că el este mai presus decât Dumnezeu. Dumnezeu a creat sexul, dar omul îl respinge. El devine astfel un sfânt, dar sfinţenia sa este de natură morală, nu religioasă."
"Transformarea nu se poate produce prin amânare. Până acum nu aţi făcut altceva decât să amânaţi, mereu şi mereu. De aceea aţi rămas neschimbaţi. Dacă veţi înţelege acest mecanism, transformarea se poate produce chiar în acest moment... căci ea nu presupune niciun efort, ci doar o trezire. Nu se pune problema să modifici ceva, căci aşa cum eşti, eşti perfect, eşti deja divin, nu îţi lipseşte absolut nimic. Tot ce trebuie să faci este să te trezeşti, să renunţi la somn şi la vise, să îţi deschizi ochii şi să vezi realitatea aşa cum este. Realitatea are în sine capacitatea de a transforma: subit, nu te mai identifici cu trecutul."

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3886 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.