Romania regelui Carol I
67,50 lei
75,00 lei (-10%)

Romania regelui Carol I

Romania regelui Carol I
-10%
Preț: 67,50 lei
75,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Anul publicării: 2008
Categoria: Personalitati

DESCRIERE

Romania regelui Carol I. Regatul Roman se prezinta in jurul anului 1900 ca o fericita exceptie in Balcani, unde o parte din dinastiile autohtone sau germane sunt zguduite sau eliminate ca urmare a unor conflicte externe si a unor tulburari interne. Regele Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen, chemat la tron in 1866, isi putea contempla cu satisfactie opera. Principatul, aflat sub protectia Marilor Puteri din 1858, si-a castigat independenta fata de Turcia gratie armatei sale reorganizate si echipate prin ingrijirea directa a suveranului, s-a marit prin alipirea Dobrogei in 1878 si s-a proclamat regat in 1881. In Balcani pozitia Romaniei se imbunatateste treptat, recunoscandu-i-se odata cu cel de-al Doilea Razboi Balcanic, si prin tratatul de pace de la Bucuresti din 10 august 1913, rolul de arbitru in aceasta zona. Albumul de fata isi propune ca prin intermediul a 152 de pagini si peste 100 de imagini sa va prezinte Tarile Romane in perioada Regelui Carol I.

Despre autor: Matei Cazacu s-a nascut la 11 iulie 1946. Din 1979 este cercetator la Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) din Franta si din 1992 conferentiar la Institut National des Langues et Civilisations Orientales (INALCO) din Paris.

Absolvent al Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti. In 1979 obtine, la Universitatea Paris I Sorbonne Panthéon, titlul de doctor in istorie si civilizatie bizantina si postbizantina. Intre 1975 si 1992 este conferentiar laUniversitatea Paris IV, Sorbonne Nouvelle. Din 1982, a activat ca membru in Asociatia pentru Apararea Monumentelor Istorice din Romania si in operatiunea Villages roumains.Text: Matei Cazacu, PhD
Selectie Foto: Ovidiu Morar
Format: 23 x 28 / coperti cartonate, supracoperta
Pagini: 152
Editiii: Romana, Engleza
Vezi și alte cărți: Carol

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0523 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.