Romania interbelica
53,55 lei
59,50 lei (-10%)

Romania interbelica

Romania interbelica
-10%
Preț: 53,55 lei
59,50 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Romania interbelica, supranumita Romania Mare, era cu cei aproape 20 milioane de locuitori si 295.000 kmp cel mai important stat din Balcani.

Crearea statului national prin alipirea la Vechiul Regat a provinciilor orientale (Basarabia), occidentale (Transilvania, Banat, Crisana), septentrionale (Bucovina, Maramures) si meridionale (Dobrogea de sud sau Cadrilaterul) a fost rezultatul prabusirii imperiilor si a afirmarii principiului wilsonian al dreptului popoarelor la autodeterminare.

Peste 200 imagini care surprind patrimoniul arhitectural si aspecte interesante ale vietii citadine din Romania anilor’20’30.

Despre autor: Matei Cazacu s-a nascut la 11 iulie 1946. Din 1979 este cercetator la Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) din Franta si din 1992 conferentiar la Institut National des Langues et Civilisations Orientales (INALCO) din Paris.

Absolvent al Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti. In 1979 obtine, la Universitatea Paris I Sorbonne Panthéon, titlul de doctor in istorie si civilizatie bizantina si postbizantina. Intre 1975 si 1992 este conferentiar laUniversitatea Paris IV, Sorbonne Nouvelle. Din 1982, a activat ca membru in Asociatia pentru Apararea Monumentelor Istorice din Romania si in operatiunea Villages roumains.



Text: Matei Cazacu, PhD
Selectie foto: Ovidiu Morar
Format: 23 x 28 cm / coperti cartonate, supracoperta
Pagini: 152
Vezi și alte cărți: Romania

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0390 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.